Lounais-Häme Somero

Someron Voiman taistelu finaalipaikasta jatkuu sunnuntaina kotikentällä

SoVolle kaventava välierävoitto KaDystä.
Maalitykki Arber Istrefi oli SoVon voimahahmoja KaDy-voitossa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Maalitykki Arber Istrefi oli SoVon voimahahmoja KaDy-voitossa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron Voima Futsal ja jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo jatkoivat Futsal-Liigan viihdyttävää välieräsarjaansa Someron Monitoimitalossa. Ja jatkavat vielä sunnuntainakin, koska kotijoukkue selvitti taistelun voitokseen.

Kiihkeän nelikymmenminuuttisen jälkeen ”Monarin” tulostaululla komeilivat SoVon 3-2 (0-0) -voittonumerot. Niinpä toisen liigafinalistin etsintä jatkuu samassa paikassa tänään iltapäivällä.

SoVon lähtökohdat eiliseen peliin eivät olleet parhaat mahdolliset. Edelliseltä viikonlopulta oli alla kaksi täpärää tappiota KaDyn kotisalissa ja sen jälkeen joukkueessa on myllertänyt flunssa-aalto.

– Torstain harjoitukset oli pakko jättää väliin, kun niin monta pelaajaa oli flunssan kourissa, nilkkavammatoipilaana eilen pelannut SoVon pelaajavalmentaja Valdrin Seferi kertoi.

 

Seferin parannellessa nilkkaansa somerolaisjoukkueen pohjapelaajan tärkeitä rooleja ovat viime aikoina hoidelleet Juho Pettersson ja Eetu Kauria. Eilen kumpikaan flunssapotilas ei ollut pelikunnossa, joten Seferin oli pukeuduttava peliasuun.

Toiseksi puolustuspelin ankkuriksi SoVo kaivoi ”naftaliinista” Aapo Hakalan. Tällä kaudella pelkästään valmennustehtäviin keskittynyt Hakala joutui katkaisemaan pitkän pelitaukonsa joukkueensa ollessa välieräsarjassa selkä seinää vasten -tilanteessa.

Hakalan paluupeli oli lähes täydellinen: Eleettömän varman puolustustyöskentelyn lisäksi loimaalaiskonkari ehti avittamaan joukkueensa maalikanuunoita kahdessa ratkaisuosumassa.

Hakala teki erinomaisen maskin KaDy-vahti Juha-Matti Savolaisen eteen, jolloin Gezim Vocan kaukolaukaus sujahti ohi hölmistyneen Savolaisen. Tuolloin toista jaksoa oli pelaamatta viitisen minuuttia ja kotijoukkue siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon.

Vain runsaan puolen minuutin kuluttua Hakala lähetti omasta kenttäpäädystä pitkän avauksen, jonka Arber Istrefi tulitti nopean haltuunoton jälkeen vierasjoukkueen verkkoon. Näin SoVo oli siirtynyt Istrefin toisella maalilla nopeassa tahdissa 3-1 johtoon.

 

Runsas minuutti ennen loppua KaDyn David Parente laukoi vapaapotkusta päivän toisen osumansa, nostaen vieraat maalin päähän. Loppuhetket KaDy painosti rajusti, mutta SoVon puolustus ja loisto-ottelun pelannut maalivahti Marko Laaksonen eivät enää murtuneet.

– Kyllähän siinä hommia riitti ja aika paljon pahojakin tilanteita. Mutta olihan niitä kentän toisessakin päässä. Oli varmaan yleisölle aika viihdyttävä peli, voittajien parhaana pelaajana palkittu Laaksonen hymyili hikeä kasvoiltaan pyyhkien.

Laaksonen on joutunut huhkimaan pudotuspeleissä odotettua enemmän, kun hänen luotettava aisaparinsa Joonas Puolamäki loukkaantui jo puolivälierissä. Pitkän maajoukkueurankin tehnyt konkarivahti uskoi silti olevansa taas huipputikissä, kun palloa asetellaan tänään aloitusympyrään:

– Illaksi kotiin Turkuun ja siinä kun laittelen lapsia nukkumaan, niin palautuminen sujuu mukavasti, Laaksonen naurahti.

 

Vajaaksi jääneestä treeniviikosta huolimatta Seferi oli erittäin tyytyväinen joukkueensa eiliseen tekemiseen ja peli-ilmeeseen:

– Saatiin pidettyä virheet aika minimissä niin kuin oli tarkoituskin. Myös erikoistilannepelaamisemme oli nyt parempaa kuin Jyväskylän otteluissa.

Seferi piti mahdollisena, että Kauria saattaisi kuntoutua tämän päiväiseen otteluun, mutta Petterssonia ei SoVon puolustuksen lukkona vielä nähdä.

– Pientä lisämurhetta tuli nyt siitäkin, että Valdrin Rashican varoitustili täyttyi ja meidän täytyy tulla sunnuntaina toimeen ilman häntä.

Eilinen voitto piti elossa SoVo Futsalin unelman seurahistorian ensimmäisistä liigafinaaleista. Yhtä lailla joukkue on kuitenkin edelleen pakkovoiton edessä, sillä KaDy johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Toinen välieräsarja päättyi jo eilen, kun Akaan Leijona Futsal otti kolmannen voittonsa Espoon GFT:stä. Leijona pelaa toisena peräkkäisenä keväänä mestaruudesta ja GFT odottelee vastustajaa pronssiotteluun. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic