Lounais-Häme

Taistelut jatkuvat Jemenin Hodeidassa - ainakin 12 kaatunutta

New York
15.06.2018, 15:09

Ulkomaat

12 Jemenin hallinnon puolesta taistellutta sotilasta on kuollut taisteluissa kapinallisjoukkojen kanssa Hodeidan satamakaupungissa Jemenissä tänään.
Jemenin ulkoministerin Khalid al-Yamani sanoi aamulla, että maan hallinnon puolesta taistelevat joukot eivät toistaiseksi etene Hodeidan kaupungin satamaan. Ministeri kommentoi asiaa sen jälkeen, kun YK:n turvallisuusneuvosto oli vaatinut, että satama täytyy pystyä pitämään auki avustuskuljetuksia varten.
Jemenin hallinnon joukot aloittivat toissa päivänä Saudi-Arabian johtaman liittouman tuella hyökkäyksen Hodeidan valtaamiseksi huthikapinallisilta. Kymmenittäin taistelijoita sekä kapinallisten että hallinnon joukoista on kuollut taisteluissa.
Kansainvälinen Punainen Risti ja YK ovat varoittaneet, että kaikenlaiset taistelut Hodeidassa lisäävät jemeniläisten kärsimystä.

Maailman pahin humanitaarinen kriisi

YK:n mukaan Jemenissä on käynnissä maailman pahin humanitaarinen kriisi. Yli 22 miljoonaa jemeniläistä tarvitsee humanitaarista apua, ja 8,4 miljoonaa heistä näkee nälkää.
Iranin tukemat huthikapinalliset valloittivat maan pääkaupungin Sanaan vuonna 2014, ja vuodesta 2015 Saudi-Arabia on johtanut sotatoimia, joiden tarkoitus on kukistaa kapinalliset ja palauttaa valta Jemenin kansainvälisesti tunnistetulle hallitukselle.
Lähes 10 000 ihmistä on kuollut ja kymmeniätuhansia loukkaantunut konfliktin aikana.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic