Lounais-Häme

Taisto rantalentopallokentistä

Mansikkapuiston beach volley -kentät Järvitien varressa ovat nostattaneet tunteita puolesta ja vastaan. Lähialueelta 13 naapuria allekirjoitti kesän lopulla aloitteen Mansikkapuiston beach volley -toiminnan lopettamiseksi.

Tammelan kunta sai syyskuussa vastavetona puiston rantalentopallokenttien säilyttämisen puolesta vetoomuksen, jonka oli allekirjoittanut 213 henkilöä.

Tammelan sivistyslautakunta päätti, että kenttien toimintaa jatketaan.

 

Mansikkapuiston beach volley -toiminta on haitannut naapureita, koska suuri kävijämäärä on aiheuttanut melua ja lieveilmiönä häiriökäyttäytymistä sekä suuren ajoneuvoliikenteen.

Allekirjoittavat toteavat, että asemakaavassa alue on merkitty lähivirkistysalueeksi eikä erityisesti liikuntapaikaksi. Heidän mukaansa kunnassa säilyvät hyvä ja riittävät mahdollisuudet lajin harrastamiseen myös Mansikkapuiston kenttien sulkemisen jälkeen.

Kenttien puolustajat korostavat, että kenttäalue on kesäaikaan yksi Tammelan käytetyimmistä liikuntapaikoista ja mahdollistaa yhdessä Vekkilän ja Meijerin beach volley -kenttien kanssa suurenkin rantalentopallotapahtuman järjestämisen Tammelassa. Vastaavaa mahdollisuutta ei heidän mukaansa muualla Tammelassa ole.

Pelaamisen ja pysäköinnin kannalta luonnonkaunis alue on vetoajien mielestä erittäin hyvä.

Mansikkapuiston kenttiä on käytetty mm. Tammelan Ryskeen lentopallon edustusjoukkueen järjestämässä Hakkapeliitta Beach -rantalentopalloturnauksessa.

 

Kaavoittaja Miika Tuki toteaa lausunnossaan, että Tammelan asemakaavojen päivityksessä on pyritty yhtenäistämään merkintöjä. Kyseinen VL-merkintä tarkoittaa lähivirkistysaluetta, jolle voi sijoittua erilaisia virkistystä mahdollistavia rakenteita ja toimintoja kuten leikkipuistoja tai leikki- ja pelikenttiä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic