Lounais-Häme Somero

Taiteen perusopetusta aikuisille, koululaiskerhoja ja sijoittamisen perusteita - Someron opistosyksy alkaa

Kuvataiteen kolmivuotisella kurssilla 18 paikkaa.
Somerolla opiston opinto-opas jaetaan torstaina ja ilmoittautuminen alkaa maanantaina. Sekä Jokiläänin opiston että Wahren-opiston ilmoittautumiset ovat jo käynnissä ja oppaat jaossa keskiviikkona. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Somerolla opiston opinto-opas jaetaan torstaina ja ilmoittautuminen alkaa maanantaina. Sekä Jokiläänin opiston että Wahren-opiston ilmoittautumiset ovat jo käynnissä ja oppaat jaossa keskiviikkona. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Somero-opiston kausi käynnistyy elokuun lopulla kuvataiteen perusopetuksella, jota tarjotaan tänä syksynä ensimmäistä kertaa myös aikuisille.

Kolmevuotiselle taiteen perusopetuksen kurssille on luvassa 18 opiskelupaikkaa. Opisto ennakoi, että paikat täyttyvät nopeasti.

Opintojen vastuuopettajana toimii suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen, jonka lisäksi opetusta tulevat antamaan vierailevat kuvataiteilijat.

– Antero Kare ja Hanna Saarikoski ovat mukana jo syksyllä, Turkulainen paljastaa.

Lapsille on tarjolla uudenlaista kuvatatieen ja teatteri-ilmaisun kerhotoimintaa Someron kyläkouluilla ja Koskella.

Someron Karjalaseuran kanssa tehtävä luentoyhteistyö jatkuu kahdella Seppo Posion luennolla.

Kauteen mahtuu myös diplomiravitsemusneuvoja Tuulikki Heikkilän luento diabeteksesta ja ruoasta sekä erityispedagogi Erja Sandbergin luento positiivisesta psykologiasta ja pedagogiikasta nuoruusvaiheessa.

Ikääntyvien yliopiston verkkoluennoilla käsitellään mm. muistisairauksia, huimausta ja toimintakyvyttömyyteen varautumista.

Avoimessa yliopistossa voi opiskella gerontologiaa kahden opintojakson verran samoin kuin aikuiskasvatustiedettä.

Valikoimasta löytyvät myös sijoittamisen perusteet –kurssi, ekspressiivinen taideilmaisu ja terveelliset raakakakut -kurssit sekä akrobatiaa alakoululaisille ja tinalankaranneke –kurssit.

Syyskauden ohjelmassa on yhteensä 120 kurssia ja luentoa. Niistä 26 järjestetään Koskella ja loput Somerolla.

Opetuksesta vastaa suunnittelija-opettajan lisäksi 54 tuntiopettajaa ja luennoitsijaa.Opistossa järjestetään vuosittain noin 200 kurssia ja luentoa, joilla opiskelee yhteensä keskimäärin 1400 opiskelijaa.

Opinto-opas jaetaan Somerolla ja Koskella torstaina 15.8. Kurssi-ilmoittautumisia vastaanotetaan maanantaista 19.8.  alkaen.

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

6.4.2020

Uusimmat