Lounais-Häme

Takaisin kasikympin kerhoon

Keihäänheittäjä Harri Haatainen on paremmassa kunnossa kuin moneen vuoteen. 38-vuotias Haatainen teki Varstakisoissa kovan sarjan, jonka huipennukseksi hän repäisi viimeisellään yli 80 metriä.

Lapuan Virkiän konkarin voittotulos oli 80,32. Heitto nosti Haataisen kotimaan tilaston kymppisijalta viidenneksi. Edessä ovat vain Rioon matkaava kolmikko Antti Ruuskanen-Tero Pitkämäki-Ari Mannio sekä Teemu Wirkkala.

-Minähän olen kuin viini, joka paranee vanhetessaan, naurahti Haatainen, joka ylitti 80 metriä edellisen kerran kesällä 2011.

Haatainen osasi odottaa Urjalasta hyvää tulosta, sillä hän on nousukunnossa. Talvi meni hyvin, mutta erilaiset vaivat veivät tehoja alkukesän kisoista.

Oulun Kalevan kisoista irtosi viikko sitten jo nelossija lupaavalla 77 metrin kaarella.

-Täytyy tähän tyytyväinen olla. Vaimollekin sanoin, kun tänne lähdin, että ellei tulos alla Urjalassa kasilla, olen pettynyt, Haatainen kertoi.

Haatainen on kisannut monta kertaa Varstakisoissa.

-Täällä on aina kiva tunnelma – niin ja Rajalan Tero, kehui Haatainen Urjalan Urheilijoiden kilpailuvastaavaa, jälleen kerran kisoissa kuuluttajana toiminutta Rajalaa.

Haatainen uskaltaa odottaa loppukaudesta vielä kovempia lukuja.

-Tässä on vielä 4–5 kisaa jäljellä. Tavoite on heittää 85 metriä, fysiikka on nyt kunnossa.

Naisten 3 000 metrillä viialalainen Klaara Leponiemi juoksi ennätyksensä, vaikka oli kisan ainoa osallistuja. Vasta 17-vuotias Leponiemi pisteli soolona 10.14,48:aan.

-Ei saanut oikein kisafiilistä, kun ei ollut muita kilpailijoita, vaikka yleisö hyvin kannustikin. Kanssakilpailijoista on apua, olivat he sitten vaikka sata metriä edessä tai jäljessä.

Lempäälän Kisaa edustava Leponiemi oli Kalevan kisojen kympillä neljäs. 10 000 metriä on hänelle mieluisampi kuin 3 000 metriä, jota hän pitää alimatkana itselleen.

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Eetu Kangas urakoi Urjalassa kaksi lajia. Kiekko lensi 40,30, kuula 14,19. Ei kummoisia tuloksia erikoismiehille, mutta hyviä aloittelevalle kymmenottelijalle.

”Hannun poika” Kangas urakoi Kalevan kisojen ottelussa viidenneksi.

-Kalevan kisat kirkasti lajivalintaa. Jatkan kymmenottelua, tähtään siinä ensi vuonna SM-mitaliin ja 7 200- 7 300 pisteeseen, Kangas kertoi.

Kangas heitti ennen otteluun siirtymistä keihästä.

-Heittolajit ovat ottelussa hyviä, nopeus- ja rimalajeja pitää kehittää.

Kangas kehui Haataisen tapaan Urjalan tunnelmaa.

-Olin täällä ensi kertaa viime vuonna. Täällä on kiva tunnelma, kisat ovat erittäin urheilijaystävälliset.

Varstakisat keräsi Urjalaan 220 urheilijaa.

-Olemme määrään ihan tyytyväisiä, se on enemmän kuin viime vuonna, Haataisen kehuma Tero Rajala jutteli.

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic