Lounais-Häme Forssa

Takana suuret investoinnit – Forssalaisen Normipinnan luoma hyöty ulottuu laajasti seudun yrityksiin

Jauhemaalauksia toteuttava Normipinta teki 700 000 euron laiteinvestoinnin, mikä on Forssan mittakaavassa suuri. Yritys aloittaa tuotannon syyskuun aikana Matimekin tiloissa ja tuottaa hyötyä laajemminkin seudun yrityselämälle.
Normipinta työllistää tällä hetkellä työnjohtajat Petri Koikkalaisen (vas.), Aki Jouppilan, Vesa Virtasen ja yrittäjä Harri Häklin. Syksyn rekrytoinneissa palkataan noin viisi työntekijää lisää. Kuva: Lassi Puhtimäki
Normipinta työllistää tällä hetkellä työnjohtajat Petri Koikkalaisen (vas.), Aki Jouppilan, Vesa Virtasen ja yrittäjä Harri Häklin. Syksyn rekrytoinneissa palkataan noin viisi työntekijää lisää. Kuva: Lassi Puhtimäki

Somerolainen Harri Häkli on perustanut Forssaan jauhemaalausta tarjoavan yrityksen Normipinnan.

Normipinnan toiminnan aloittamiseksi on tehty mittava 700 000 euron investointi uuteen jauhemaalauslinjastoon, joka on poikkeuksellisen monipuolinen. Linjasto soveltuu pieniin hienomekaniikkamaalauksiin, mutta myös rakennusalan vaatimiin suuriin maalaustöihin.

Forssan Yrityskehityksen mukaan vastaavankokoisia investointeja tehdään Forssassa vain harvoin.

– Linjasto on erityinen myös Suomen mittakaavassa. Pystymme maalaamaan sarjatuotantona suurempia kappaleita kuin monet muut jauhemaalausta tarjoavat firmat, Häkli kertoo.

Hänen mukaansa vastaavantasoista, alihankintatöitä tekevää jauhemaalaamoa saa etsiä Turusta ja Tampereelta asti. Linjaston etu on sekin, että se on täysin uusi ja suunniteltu yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

 

Normipinta on ollut olemassa vuodesta 2012 asti, mutta se on etsinyt sopivia toimitiloja ja asiakaskuntaa varsinaisen toiminnan aloittamiseksi.

Sopiva tilaisuus tuli vastaan viime vuonna, kun Häkli keskusteli forssalaisen ohutlevytuotantoon erikoistuneen Matimekin yrittäjän kanssa.

Matimekillä oli tarvetta löytää uusi kumppani maalaustöiden toteuttamiseen. Yritys on toisinaan joutunut maalauttamaan tuotteitaan Forssan seudun ulkopuolella, mutta toivoi, että työt tehtäisiin mahdollisimman lähellä.

Tuosta keskustelusta ei mennyt kauaakaan, kun yrittäjät jo löivät kättä päälle ja Normipinta löysi viimein paikkansa Forssan seudulla.

Yritykseen lähtivät osakkaiksi Häklin lisäksi Matimek sekä Forssan seudulla toimiva yksityinen pääomasijoittaja Hans Strömberg, joka tuntee alueelta myös useita muita jauhemaalausta tarvitsevia yrityksiä. Osakkaat päättivät, että Normipinta sijoitetaan Matimekin uuteen halliin. Maalauslinjastoa alettiin rakentaa viime vuoden puolella ja uusien työntekijöiden rekrytointi aloitetaan syksyllä.

 

Luitko tämän: Matimek rakentaa uutta teollisuushallia – Yritys muuttaa Tammelasta Forssaan

 

Normipinta saattaa laajentaa toimintaansa lähiaikoina myös Salon seudulle, jossa uudelle jauhemaalausyritykselle on kysyntää. Myös Salossa tehdään yhtä mittavat investoinnit kuin Forssassa.

Muuten Normipinnan tulevaisuuden suunnitelmat ovat maltilliset.

Forssan yksikössä voidaan tavoittaa enimmillään 2,5 miljoonan euron vuosittainen liikevaihto, ja yrittäjä on tyytyväinen vähempäänkin.

– Jos ensi vuonna saadaan miljoonan euron liikevaihto, niin se on jo hyvä. Siitä on varaa kasvaa, Häkli suunnittelee.

 

Normipinnan laajempi hyöty seutukunnalle on sen tarjoamat mahdollisuudet muille yrityksille. Esimerkiksi Matimek tavoittelee reipasta kasvua, mutta sopivan maalausfirman puuttuminen on estänyt tavoitteiden etenemisen aiemmin.

Nyt Matimek saa potkun bisneksiinsä, mistä on etua myös muille forssalaisyrityksille. Matimek tekee yhteistyötä esimerkiksi kylmälaitteisiin erikoistuneen Aste Finlandin kanssa. FL

Normipinta

Forssassa toimiva yritys.

Tekee jauhemaalauksia teollisuudelle.

Toimii Matimekin uudessa hallissa, jossa ovat yhä rakennustyöt käynnissä.

Matimek omistaa yrityksestä 30 prosenttia ja sijoittaja Hans Strömberg 30 prosenttia. Loppu omistuksesta kuuluu yrittäjä Harri Häklille.

Yritys työllistää nyt 3 henkilöä, mutta aikoo rekrytoida syksyn aikana noin 5 työntekijää lisää.

Yrityksellä on tiedossaan muutama varma asiakas, mutta lukuisten yrittäjien kanssa on käyty neuvotteluita.

Yrityksen tuotanto alkaa kunnolla syyskuun aikana.

Harri Häkli

Normipinnan somerolainen yrittäjä.

Omisti Tampereella suuren maalaamon, jonka myi vuonna 2013.

On siitä lähtien etsinyt sopivaa ajankohtaa ja paikkaa aloittaa oma yritystoiminta Forssan seudulla.

Tehnyt maalaustöitä vuodesta 1996 asti.

Työskennellyt lukuisissa maalaamoissa ja myynyt maalauslinjastoja.

Näkoislehti

29.5.2020

Fingerpori

comic