Lounais-Häme

Takaveräjä toipui toisesta tällistään

Neljä edellistä kotipeliään Suomi-sarjassa hävinnyt FPS yrittää kääntää tänään kurssiaan.

Helppoa se ei ole, kun vastaan tulee runkosarjan voittava ja vain kaksi peliä kauden aikana hävinnyt Imatran Ketterä.

FPS on jo varmistanut paikkansa kahdeksan parhaan pudotuspeleihin. Joukkue on nyt neljäntenä ja kamppailee tämän hetkisen sarjatilanteen mukaan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta oululaisen AIK:n kanssa. FPS:n molemmissa peleissä tällä kaudella voittanut AIK on neljä pistettä perässä yhden pelin vähemmän pelanneena.

FPS:llä on runkosarjasta jäljellä Ketterä-pelin lisäksi kotipelit putoamiskarsintoja vastaan taistelevia S-Kiekkoa ja VG-62:ta vastaan sekä vieraspeli pudotuspeleihin menossa olevaa KooVeeta vastaan.

FPS sai viikko sitten miehistöönsä ”paluumuuttajan”, kun Tommi Takaveräjä palasi kokoonpanoon. 22-vuotias entinen jokerijunnu kunnostautui viime kaudella FPS:n parhaana maalintekijänä ja pistemiehenä lukemin 20+19=39.

Takaveräjä aloitti tämän kauden KeuPan Mestis-joukkueessa, mutta loukkaantumisten seurauksena peliaika jäi vähiin ja Takaveräjä palasi lokakuussa Forssaan.

Kausi katkesi joulukuun alkupuolella Porvoossa, jossa Takaveräjä sai vastustajan kyynärpäästä tällin päähänsä. Peluri vietti yön Porvoossa sairaalassa, jossa diagnoosiksi tuli lievä aivotärähdys.

Loukkaantumista mutkisti se, että Takaveräjä oli saanut edellisen aivotärähdyksen harjoituksissa vain pari kuukautta aiemmin pian Forssaan palattuaan.

– Palasin harjoituksiin jo pari viikkoa Porvoo-pelin jälkeen, mutta olo ei tuntunut huimauksen vuoksi hyvältä, Takaveräjä kertoo.

Kun päänsärky vaivasi siviilissäkin, Takaveräjä ei ottanut riskiä, vaan odotti parantumista. Päänsäryn pitkittymisen vuoksi usko oli jo välillä koetuksella tämän kauden pelien suhteen, mutta tammikuussa olotila alkoi normalisoitua ja viikko sitten Takaveräjä siis palasi peliin, heti 1+1 tehoin.

– Pelaaminen on vielä vähän hakemista, kun alla on pitkä tauko, selittää laitahyökkääjä, joka on pelannut FPS:ssä tämän kauden yhden pisteen keskiarvolla eli kahdeksan peliä lukemin 4+4=8.

Takaveräjä odottaa innolla kärki-Ketterän kohtaamista. FPS hävisi syksyllä Imatralla 6-1.

– Kärkijoukkue on mukaa haaste ja samalla mittari siitä missä me mennään.

– Ketterällä on laaja materiaali ja kuulemma budjettikin, Takaveräjä arvioi.

Ketterä on tosiaan hankkinut kärkipaikkansa Suomi-sarjan tiettävästi suurimmalla budjetilla, joka oli kauden alussa 335 000 euroa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti