Lounais-Häme Häme

Taksi voi käydä asiakkaan puolesta kaupassa – Palvelee myös yli 70-vuotiaita

"Kun taksi saapuu, annetaan kauppalappu ja raha ostoksia varten, mutta tupakkaa tai alkoholia emme toimita."
Taksi voi käydä asiakkaan puolesta kaupassa. Arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen
Taksi voi käydä asiakkaan puolesta kaupassa. Arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen

Taksi Häme palvelee asiointi- ja kauppamatkoissa. Taksi Hämeen toimitusjohtaja Juha Sirviö kertoo, että valtioneuvoston toimenpiteet poikkeusolojen suhteen ovat aiheuttaneet ikäihmisissä huolta, levottomuutta sekä runsaasti kysymyksiä siitä, miten hoitaa arjen askareet.

– Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Meille on tullut kyselyjä siitä, miten esimerkiksi kauppamatkoista selviää. Palveleeko taksi kauppatavaroiden toimittamisessa? Voiko taksin lähettää kauppalistan ja rahan kanssa ostoksille?

Sirviö toteaa, että kyllä voi.

– Taksi voi käydä asiakkaan puolesta kaupassa ja näin myös teemme tässä tilanteessa. Kun taksi saapuu, annetaan kauppalappu ja raha ostoksia varten, mutta tupakkaa tai alkoholia emme toimita. Taksi hoitaa kaupassakäynnin ja toimittaa ostokset asiakkaalle normin mittaritaksan hinnalla. Myös kaupat ja ravintolat voivat käyttää taksin kuljetuspalveluita esimerkiksi kauppakassien tai kuljetusta varten pakattujen ravintola-annosten toimittamiseen.

Sirviön mukaan kyseessä ei ole pelkästään kaupallinen näkökulma taksin käytön lisäämiseen. Taksi voi tällaisissa erityistilanteissa palvella tavalla, jota ei ehkä aiemmin ole tullut ajatelleeksi.

– Taksille tavarakuljetukset ovat kyllä arkipäivää ja taksin palveluja voidaan ulottaa myös kaupassa asiointiin asti.

Lue myös: ”Ajot vähentyneet dramaattisesti” – Forssan seudun taksit tarjoavat kauppakassipalvelua henkensä pitimiksi (FL 19.3.2020)

Uusimmat

Fingerpori

comic