Lounais-Häme

Taksin numero vaihtuu Hämeessä

Taksin tilausnumero vaihtuu Kanta-Hämeessä vuodenvaihteessa. 1. tammikuuta alkaen taksi tilataan numerosta 0600 551111. Taksikortti- ja Kela-ajojen tilausnumerot eivät muutu.

-Tammikuun aikana vanhaan numeroon soittaville lähtee automaattisesti sms-viesti, jossa kerrotaan numeron vaihtumisesta ja uusi palvelunumero, Kanta-Hämeen Aluetaksi oy:n toimitusjohtaja Juha Sirviö kertoo.

Numeron lisäksi uusiksi menee myös visuaalinen ilme ja markkinointinimi. Jatkossa aluetaksia tehdään tunnetuksi nimellä Taksi Häme. Yhtiön virallisena nimenä säilyy kuitenkin Kanta-Hämeen Aluetaksi oy.

Kaikki uudistukset liittyvät osaltaan ensi kesänä voimaan astuvaan taksilain muutokseen, joka myllertää taksialaa ennennäkemättömällä tavalla. Sirviön mukaan moni taksiyhtiö on uudistanut ja kirkastanut brändiään lakimuutosta silmällä pitäen jo pidempään.

-Me emme ole Hämeessä hitaita, mutta olemme harkinneet tarkkaan, miten etenemme. Sloganimme on ”Turvallisesti tuttu”, ja sen mukaisesti haluamme asiakkaita palvella jatkossakin. Tahdomme, että aluetaksin autot erottuvat mahdollisista uusista toimijoista.

Taksi Hämeen uudessa logossa halutaan korostaa sekä Hämeen että taksiautoilun vihreyttä ja ekologisuutta.

-Emme me kuvittele, että parannamme maailman. Mutta sen viestin haluaisimme saada perille, että monesti taksin käyttö on kakkosautoa halvempaa ja ekologisempaa. Taksilla voi ajaa 40 kertaa kuukaudessa viiden kilometrin matkan, ja se tulee silti kakkosautoa edullisemmaksi, Sirviö sanoo.

Kesän koittaessa ja uuden lain astuessa voimaan taksialan sääntely vapautuu roimasti. Jatkossa hinnoittelua tai taksilupien määrää ei rajoiteta lailla, ja päivystys- ja asemapaikkavelvoitteet vaipuvat unholaan.

Sirviö uskoo, että uudistuksen vaikutukset eivät välttämättä näy Forssan seudulla vielä alkuvaiheessa.

-Uusia toimijoita tulee ensimmäisenä pääkaupunkiseudulle ja muutamaan isoon kaupunkiin. Jos ja kun markkinoilta löytyy tilaa uusille toimijoille, alkavat he siirtyä varmasti kohti sisämaata.

Haja-asutusalueilla uudistukseen on kohdistunut huolta, koska päivystykseen ja asemapaikkoihin ei enää velvoiteta. Sirviön mukaan aluetaksin tavoitteena on jatkossakin taata auton saatavuus joka puolella kaikkina päivinä ja vuorokaudenaikoina.

-Se on ollut meidän keskeisin kilpailuvalttimme tähänkin saakka. Jos emme siihen pysty, olemme menettäneet jotain olennaista. Arkipäivystykset on tähän saakka hoidettu Forssan seudulla todella hyvin – autoilijayhdistyksessä on vallinnut hyvä henki tämän suhteen.

Sitä, mihin taksien hinnoittelu tulee kehittymään, on Sirviön mukaan vielä vaikea sanoa.

-Sääntelyn vapautuminen antaa mahdollisuuden dynaamiseen hinnoitteluun. Hiljaisempaan aikaan taksa voi olla edullisempi kuin korkean kysynnän aikana. Haluamme pitää hinnoittelun jatkossakin avoimena ja asiakkaat tietoisina kaikista muutoksista. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic