Lounais-Häme

Tala otti ison potkun eteenpäin

Tehokasta jälkeä kaukalossa tekevä Joona Tala on Laitilan lahja forssalaiskiekolle. Palloseuraan Rauman kautta tullut Jyskeen kasvatti on nopeassa tahdissa noussut joukkueen avainpelaajistoon.

Tala on hyvin liikkuva, taitava kiekollinen puolustaja. Mies pitää huolta tontistaan, mutta on iso apu myös hyökkäyksissä. Hän jakaa maukkaita passeja hyökkääjille ja pystyy tarvittaessa viimeistelemään myös itse.

Varusmiespalvelu jarrutti Talan menoa FPS-paidassa viime kaudella, mutta tänä on vuonna syntynyt hyvää jälkeä, kun mies on saanut keskittyä jääkiekkoiluun. Puolustaja Tala on joukkueen sisäisen pistepörssin ykkönen. 24 ottelussa mies on koonnut tehopisteet 3+18=21.

-Pinnoja tulee, kun syöttää oikealle kaverille, Tala naurahtaa.

 

Tala aloitti jääkiekon harrastamisen Jyskeen riveissä jo viisivuotiaana isän vastatessa valmennuksesta. D-juniorina tie vei hieman isompiin kuvioihin Raumalle ja Lukko-paitaan.

FPS:ään hän siirtyi Lukon A-junnuista viime kaudella. 21 vuotta keväällä täyteen saanut Tala kävi armeijan alta pois ja on tämän kauden keskittynyt jääkiekkoon.

Tala onkin ottanut syksyn ja alkutalven aikana isoja askelia eteenpäin. Voimaa varteensa saanut puolustaja pelaa rohkeammin ja tehokkaammin kuin aikaisemmin.

-Hyökkäyspään pelaaminen on sujunut paremmin kuin osasin odottaa. Tehopisteiden määrä on yllättänyt. Paljon on kuitenkin vielä parannettavaa, tasaisuutta pitää saada otteisiin lisää varsinkin puolustuksessa, säntillinen Tala toteaa.

 

Puolustaja on harvemmin lätkässä joukkueensa tehokkain pelaaja. Hyvin luistelevalla Talalla on hyvät eväät hyökkäämiseen, ja hän onkin muutamalla kaudella pelannut laitahyökkääjänä.

Tala pitää tehoistaan huolimatta puolustajana pelaamisesta enemmän kuin hyökkäämisestä.

-Kyllä se pakkina oleminen on minun hommani. Siinä on omanlaisensa vastuu. Jos hyökkääjä pääsee minusta ohi, siellä on enää maalivahti vastassa. Puolustajan rooli on tärkeä, Tala painottaa.

 

Tala on kotiutunut Forssaan ja viihtyy hyvin FPS:ssä. Joukkueessa on hyvä henki ja peli on kulkenut ajoittaisesta tahmeudesta huolimatta.

-Minun mielestäni kausi on alkanut tosi hyvin. Tietysti on pelejä, joista olisi pitänyt pystyä ottamaan ne kolme pistettä. Kaikille tulee kuitenkin heikompia otteluita, niistä on vain päästävä yli.

FPS ei ole tehnyt maaleja ehkä yhtä hurjaa tahtia kuin ennen vanhaan, mutta tehot ovat jakautuneet mukavasti pelaajien kesken. Puolustuskin on pitänyt kohtuuhyvin.

Suomi-sarjan taso on yllättänyt Talan positiivisesti. Sarja kovenee vuosi vuodelta.

-Sarja on tasainen. Kaikki joukkueet ovat voitettavissa, toisaalta kaikille voi myös hävitä, ellei pelaa tasollaan. FL

 

Hyökkäävä puolustaja Joona Tala korkealla pistepörssissä
21 vuotta, 176 senttiä, 73 kiloa.Lempinimi Bobi puolustajalegenda Bobby Orrin mukaanKotoisin Laitilasta, asuu nykyään Forssassa.Laitilan Jyskeen kasvatti.Puolustaja, pelannut myös laiturina.Jyskeen jälkeen pelasi Rauman Lukossa. FPS:ään ja Suomi-sarjaan kaudella 2016–17.Viime kaudella FPS:ssä 28 ottelussa tehot 3+5=8. Tällä kaudella 24 pelissä tehot 3+18=21, jolla joukkueen pistepörssin ykkösenä.Parhaat saavutukset C-nuorten SM-pronssi Lukossa kaudella 2011–12 ja B2-nuorten SM-hopea Lukossa 2012–13.Harrastanut aiemmin myös jalkapalloa, salibandyä ja pesäpalloa. Aikoo pelata vieläkin kesällä pesistä, mikäli Jyske saa joukkueen maakuntasarjaan.Tavoitteena päästä pelaamaan Mestistä.

Uusimmat

Fingerpori

comic