Lounais-Häme

Talentian hallitus: Fjäderillä ei liiton luottamusta

Helsinki
26.10.2018, 14:03

Kotimaa

Akavalaisen ammattiliitto Talentian hallitus katsoo, että Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder ei nauti sen luottamusta.
Fjäderin ulostulot ovat Talentian mukaan vastoin liiton jäsenten arvoja ja ammattietiikkaa. Talentian jäsenet kokevat, ettei Fjäder aja naisvaltaisen pienipalkkaisen alan etua, liitto kertoo Twitterissä.
Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki kertoo STT:lle, ettei asiaa kuitenkaan käsitellä tämänpäiväisessä Akavan hallituksen kokouksessa, joka keskittyy irtisanomiskiistaan.
Ristimäki ei vielä kertonut, aikooko hän ottaa asian esiin hallituksen kokouksessa ensi tiistaina. Hän ei myöskään kommentoinut, onko Talentian ärtymyksessä kyse muustakin kuin Fjäderin tuoreimmasta kohua herättäneestä lausunnosta.

Jupakka maahanmuuttajakommentista

Useat akavalaiset liitot ovat tällä viikolla ärsyyntyneet Fjäderin Ylellä esittämästä kommentista, jonka mukaan kouluttamattomille maahanmuuttajille voisi maksaa pienempää palkkaa, jotta he pääsisivät töihin. Jäsenliitot ovat ottaneet kipakasti kantaa kahden kerroksen työmarkkinoita vastaan.
Fjäder pyysi eilen kommenttiaan anteeksi. Fjäder kertoi ottaneensa nöyrästi vastaan Akavan liitoilta tulleen palautteen. Omaa asemaansa keskusjärjestön johdossa hän ei tuolloin halunnut arvioida erikseen.
Ylen haastattelussa Fjäderiltä kysyttiin mielipidettä talousnobelisti Bengt Holmströmin näkemyksiin. Holmström oli vaatinut Ylen haastattelussa ay-liikkeeltä lisää joustavuutta työmarkkinoille.

https://twitter.com/Talentiary/status/1055729047651659776
https://yle.fi/uutiset/3-10473654?origin=rss

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic