Lounais-Häme Forssan seutu

Tällainen on Forssassa kuvattava Nimby-elokuva – Budjetti yli miljoonan, rooleissa muun muassa Antti Reini

Nimby-elokuvan kuvaukset alkavat Forssan seudulla ensi viikolla. Rooleissa nähdään muun muassa Antti Reini ja Mari Rantasila.
Nimby-elokuvan taustalla häärivät It's Alive Films, joka on tuottaja Jani Pösön (oik.) ja ohjaaja Teemu Nikin omistama yritys. Elokuvan tuotantopäällikkönä työskentelee Maria Sekirkina. Kuva: Lassi Puhtimäki
Nimby-elokuvan taustalla häärivät It's Alive Films, joka on tuottaja Jani Pösön (oik.) ja ohjaaja Teemu Nikin omistama yritys. Elokuvan tuotantopäällikkönä työskentelee Maria Sekirkina. Kuva: Lassi Puhtimäki

It’s Alive Filmin tuottaman Nimby-elokuvan kuvaukset alkavat Forssassa ensi viikon torstaina. Elokuvaa kuvataan Forssan Hämeentiellä sijaitsevan studion lisäksi myös muualla Forssassa sekä Jokioisilla.

Elokuvan budjetti on melko merkittävä, 1,3 miljoonaa euroa. Samassa budjettiluokassa kotimaisista elokuvista on esimerkiksi Hymyilevä mies, jonka budjetti oli 1,2 miljoonaa euroa.

Nimbyn kuvaukset ovat ohi juhannukseen mennessä. Leikkausvaihe kestää ensi vuoden alkuun.

– Ensi-ilta on vuonna 2020, mutta vielä emme tiedä tarkkaan milloin. Tavoitteemme on saada elokuva kansainvälisille elokuvafestivaaleille, joilla ensi-ilta olisi, tuottaja Jani Pösö toteaa.

Tänä keväänä It’s Alive Filmin tuottama lyhytelokuva All Inclusive julkaistaan Cannesin elokuvajuhlilla.

Nimby tulee sanoista not in my backyard, ei minun takapihallani.

Elokuvan tarinassa maalaistyttö Mervi palaa pieneen kotikaupunkiinsa, fiktiiviseen Lämsään, mukanaan saksalainen tyttöystävä. Merviä jännittää vanhempiensa suhtautuminen tyttöystävään, mutta järkytyksen kohtaakin kotiinpalaaja itse, kun hänelle selviää vanhempiensa harrastaneen parinvaihtoa Mervin kummivanhempien kanssa jo 15 vuoden ajan.

Lämsässä selviää myös, että Mervin vanhasta poikaystävästä on tullut uusnatsi. Kun soppaan lisätään tekopyhä pastori, uskonsa menettänyt poliitikko, katkeroituneita työttömiä, kiihkouskovaisia, polkupyöräileviä pakolaisia ja piiritason natsipomo, ei lisää aineksia komediaan enää tarvita.

– Kyseessä on musta komedia, joka kertoo suvaitsemattomuudesta suvaitsevaisten ihmisten joukossa, suoranaisesta tekopyhyydestä. Siitä, kuinka on hirveän helppo olla suvaitsevainen, jos asiat eivät koske omaa elämää, elokuvan ohjaaja Teemu Nikki kertoo.

Nikki sanoo elokuvassa olevan monenlaista suvaitsemattomuutta: toista voi hiertää niin poliittinen kanta, sukupuoli, ikä, seksuaalinen suuntautuminen kuin uskontokin.

– Ja siitä huolimatta pitäisi tehdä yhteistyötä, Nikki sanoo.

Nimby-elokuvassa nähdään muun muassa Mari Rantasila. Kuva: Esko Tuovinen

Elokuvassa Mervinä nähdään Teatterikorkeakoulusta viime vuonna valmistunut Susanna Pukkila. Mervin vanhempien rooleissa ovat Antti Reini ja Mari Rantasila. Kummivanhempia näyttelevät Jouko Puolanto ja Ona Kamu, uusnatsijohtajaa Matti Onnismaa ja Mervin entistä poikaystävää Elias Westerberg.

Turkkilais-saksalainen Almila Bagriacik eläytyy saksalaisen tyttöystävän rooliin. Saksalaiset Leila Abdullah ja Stephan Schad taas nähdään hänen vanhempinaan.

– Tämä on siitä jännä elokuva, että tässä on kymmenen suurta roolia, jotka ovat keskenään melko tasavertaisia. Nimbyssä on siis käytännössä kymmenen päähenkilöä, Nikki sanoo.

Elokuvassa puhutaan suomen lisäksi myös englantia ja saksaa.

Nimbyn tapahtumat sijoittuvat yhteen päivään, mikä luo elokuvan tekijöille omat haasteensa. Esimerkiksi ulkokuvissa kelin täytyisi näyttää jokaisessa kohtauksessa samanlaiselta, joten sadepäivät aiheuttaisivat hankaluuksia.

– Siksi kuvaamme talon sisällä tapahtuvat kohtaukset Forssaan rakennetussa studiossa, siellä pystymme pitämään valon oikeanlaisena helpommin.

Muita elokuvan lokaatioita ovat esimerkiksi maalaistalo, uusnatsien majapaikka, vastaanottokeskus ja Lämsän linja-autoasema. Kaikkien näiden kuvauspaikat löytyivät Forssan seudulta.

– Yhdessä kohtauksessa ollaan klubilla, se on oikeastaan ainoita Helsingissä kuvattavia kohtauksia, Nikki ja Pösö kertovat.

Nikki ja Pösö kehuvat, kuinka hyvin Forssan seudulta löytyi sopivia kuvauspaikkoja Forssa Film Officen avulla.

– On suoranaista luksusta, että studiokin sijaitsee ihan keskustassa, Forssaan kuvausten ajaksi muuttava Nikki hehkuttaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.7.2020

Fingerpori

comic