Lounais-Häme

Tallimestaruus antoi viidenneksi jääneelle Bottakselle ilonaihetta - "Kisa oli vaikeampi kuin odotin"

Sao Paulo
12.11.2018, 00:59

Urheilu-uutiset

Valtteri Bottas oli F1:n Brasilian gp:n jälkeen pettynyt omaan kisaansa, mutta iloitsi tallinsa Mercedeksen saavuttamasta valmistajien maailmanmestaruudesta. Bottas ajoi Interlagosissa viidenneksi, kun hänen tallitoverinsa Lewis Hamilton voitti.
– Olen todella iloinen ja ylpeä voidessani olla osa tätä tallia. Tämä (mestaruus) on kiinni jokaisen tallin jäsenen kovasta työstä, niin tehtaillamme Brackleyssä ja Brixworthissa kuin täällä radallakin – he todella ansaitsevat tämän mestaruuden!, Bottas sanoi Mercedeksen tiedotteessa.
– Yleensä vain muutamat ihmiset ovat parrasvaloissa, mutta tallissamme on monia, monia näkymättömiä sankareita.
Bottaksen tavoitteena Brasiliassa oli ottaa häneltä vielä tältä kaudelta puuttuva voitto. Suomalainen lähti kisaan kolmosruudusta ja nousi lähdössä toiseksi, mutta valui vähitellen alaspäin.
– Tämän päivän kisa oli aika hankala. Kaikki meni startissa suunnitelmien mukaan ja pääsimme kaksoisjohtoon, mutta sen jälkeen oli vaikeampaa, Bottas kertoi.
Bottaksen mukaan ensimmäisellä stintillä hänellä oli vaikeuksia renkaiden ylikuumenemisen kanssa, ja toisella stintillä hänen keskikovat renkaansa alkoivat kuoriutua, minkä takia hän joutui tekemään toisen pysähdyksen.
– Meillä ei vain ollut tarpeeksi vauhtia tänään. Olin ennen kisaa vähän optimistisempi, mutta kisa oli vaikeampi kuin odotin. Kokonaisuutena tämä on kuitenkin hieno päivä Mercedekselle.
Ennen kauden päätöskisaa Abu Dhabissa Bottas on MM-pisteissä neljäntenä, 14 pisteen päässä Kimi Räikkösestä ja vain kolme pistettä Max Verstappenin edellä.

STT

Uusimmat

Fingerpori

comic