Lounais-Häme

Tallink tilaa uuden autolautan Raumalta - laivanrakennusyhtiö aikoo palkata lisää työntekijöitä

Helsinki
18.10.2018, 11:40

Talous

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski kuvailee Rauman telakalle tullutta laivatilausta todella merkittäväksi uutiseksi. Hänen mukaansa tilaus osoittaa, että telakkatoiminta on jälleen vakiinnutettu Raumalle.
– Tämä on iso juttu henkisesti ja taloudellisesti työllisyyden kannalta, raumalaisten työntekijöiden kannalta, Koski sanoo STT:lle.
Varustamoyhtiö Tallink ja laivanrakennusyhtiö Rauma Marine Constructions (RMC) ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen noin 250 miljoonan euron arvoisesta laivasta. RMC kertoo palkkaavansa lähiaikoina merkittävästi lisää työntekijöitä. Yhtiö arvioi, että tilauksen työllisyysvaikutus on noin 1 500 henkilötyövuotta.
Raumalaisella laivanrakennuksella on takanaan tuulisia vuosia. STX Finland lopetti toimintansa telakalla vuonna 2013, minkä jälkeen Rauman kaupunki osti alueen.
RMC perustettiin vuonna 2014, ja se vuokrasi tilat ja laitteistot kaupungin omistamalta yhtiöltä. Kaupunginjohtaja Koski kertoo, että tällä hetkellä käytännössä kaikki telakka-alueen tilat on vuokrattu.

Tärkeä reitti Tallinkille

Valmistuttuaan shuttle-pikalaiva kulkee Helsingin ja Tallinnan välistä reittiä. Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nogene korostaa reitin tärkeyttä varustamolle.
– Lanseerasimme yli 10 vuotta sitten shuttle-konseptin näiden kahden pääkaupungin välille tarjoten säännöllistä ympärivuotista laivaliikennettä ja tuoden maita lähemmäksi toisiaan, Nogene sanoo tiedotteessa.
Toimitusjohtajan mukaan yhtiö haluaa kehittää reitin laivaliikennettä eteenpäin.
– Olemme myös erittäin iloisia siitä, että laiva rakennetaan suomalaisella telakalla, jolloin se tarjoaa merkittävän työllistävän vaikutuksen useille suomalaisille ja virolaisille yrityksille ja alihankkijoille.
Suunnittelutyö alkaa ensi keväänä, ja aluksen rakentaminen vuonna 2020. RMC:n mukaan alus toimitetaan Tallinkille vuoden 2021 lopussa.
– Olemme erittäin tyytyväisiä, että raumalainen laivanrakennusperinne Tallinkin kanssa saa jatkoa nyt RMC:n ja uuden aluksen myötä, RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa sanoo tiedotteessa.
Seuraavaksi Tallink ja RMC viimeistelevät rahoitusjärjestelyt ja lopullisen sopimuksen laivasta.
Edellinen Raumalla rakennettu Tallinkin alus on Baltic Queen, joka liikennöi nykyään Tallinnan ja Tukholman välisellä reitillä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic