Lounais-Häme

Talot kylmenivät Tammelan keskustassa

 

Kaukolämpöverkoston vika sai talot kylmenemään loppiaisperjantaina Tammelan keskusta-alueella. Vapon lämpölaitoksen toiseen kaukolämpöpumppuun tuli vika, joka pysäytti veden kierron verkostossa. Lisäongelmia aiheutti se, että viasta ei lähtenyt normaaliin tapaan hälytystä Vapolle.

-Se oli onnettomien teknisten yhteensattumien summa. Toisentyyppisestä toimintahäiriöstä meille olisi tullut heti ilmoitus, ja olisimme reagoineet nopeasti. Nyt syntyi viivettä, kun virheilmoitus tuli vasta kattiloiden mentyä minimiteholle, kaukolämpöinsinööri Jussi Lehtinen selittää.

Kyseiset Tammelan Aluelämmön aikaiset pumput ovat olleet Vapon saneerauslistalla jo aiemmin. Lehtisen mukaan loppiaisena koettu ongelmatilanne todennäköisesti nopeuttaa korjaustöiden aikataulua.

-Talvikeleillä korjaus ei onnistu, mutta hyvin todennäköisesti pumppujen sähkönsyöttöpuolen saneeraus on ensi kesän töitä, Lehtinen lupailee.

Korjaustöiden jälkeen vikatilanteessa rikkoutuneen pumpun vaihto toimivaan tapahtuu automaattisesti, ja samoin tieto vikatilanteesta lähtee Vapolle välittömästi.

Vapon kaukolämpöverkossa on Tammelan keskustassa muun muassa useita kunnan kiinteistöjä ja lukuisia taloyhtiöitä. Tammelan talonrakennusmestari Mika Suontausta kertoo olleensa yhteydenottojen kanssa hetken helisemässä, kun vikatilanteesta ei tullut kunnalle Vapolta tietoa.

-Vikapäivystykseen soittamalla tilanne selkisi minulle itselleni ja informoin sitten talonmiehiä parhaani mukaan. Kiertovesi on normaalisti 65-75 -asteista, mutta nyt se oli pudonnut jo 23:een, Suontausta kertoo.

Koulujen ja päiväkotien lämmön suhteen Suontausta ei tuntenut huolta, sen sijaan keskustassa sijaitsevat palvelutalot ehtivät jo hiukan kylmetä.

Vapon Jussi Lehtisen mukaan loppiaisen kova pakkanen kruunasi tilanteen ongelmallisuuden.

-Vastaava tilanne ei olisi nollakelillä aiheuttanut välttämättä mitään ongelmia. Huonoa tuuria. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti