Lounais-Häme

Talous- ja velkaneuvonta siirtyy – Forssassa riittää asiakastapaamisissa rapun vaihto

Forssassa riittää asiakastapaamisissa rapun vaihto.
Talous- ja velkaneuvojan voi tavata vuodenvaihteen jälkeen oikeusaputoimiston Forssan toimipaikasta, Kartanonkatu 10:n B-rapusta.

Talous- ja velkaneuvonta siirtyy vuodenvaihteessa kunnilta oikeusaputoimistoille kautta Suomen. Forssan seudulla talous- ja velkaneuvonta siirtyy Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymältä Kanta-Hämeen oikeusaputoimiston järjestettäväksi.

Paikallisille asiakkaille muutos ei ole iso. Kun nyt talous- ja velkaneuvojan on voinut tavata Forssasta Kartanonkatu 10:stä A-rapusta, jatkossa asiakastapaaminen onnistuu B-rapun puolella oikeusaputoimiston Forssan toimipaikan tiloissa.

– Pystymme asiakasvastaanoton hoitamaan Forssassa, joten sitä varten ei tarvitse matkustaa Hämeenlinnaan, toteaa Kanta-Hämeen oikeusaputoimiston johtava julkinen oikeusavustaja Taina Harju.

Maakunnan kaikkien talous- ja velkaneuvojien virkapaikka on kuitenkin Kanta-Hämeen oikeusaputoimiston Hämeenlinnan toimipaikassa.

Talous- ja velkaneuvonnan siirtyminen on tarkoitus hoitaa mahdollisimman sulavasti niin, ettei asiakaspalvelu keskeydy.

Oikeusaputoimistoissa talous- ja velkaneuvonnalle tulee vuodenvaihteessa oma puhelinnumero, joka on auki virka-aikana eli klo 8.00–16.15. Sen lisäksi talous- ja velkaneuvojille tulee puhelinaika. Numeroista ja ajoista tiedotetaan myöhemmin.

Nykyisiin talous- ja velkaneuvonnan numeroihin soittamalla on mahdollista saada alustavia vastaanottoaikoja myös ensi vuodelle. Alustavat ajat vahvistetaan tammikuun alkupuolella.

Ensi vuoden alun ennakoidaan olevan oikeusaputoimistoissa ruuhkainen.

Kanta-Hämeen oikeusaputoimistolla ei ole vielä varmuutta tulevan talous- ja velkaneuvonnan henkilökunnan vahvuudesta.

Kaikilla kokoaikaisessa työssä olevilla talous- ja velkaneuvojilla on oikeus siirtyä oikeusaputoimistojen palvelukseen. Kanta-Hämeessä näitä siirtymäkelpoisia talous- ja virkaneuvojia on kolme, mutta mahdollisuuksien rajoissa on saada myös lisähenkilöstöä.

– Henkilökunta on vähintään sama kuin nyt, mutta hyvässä lykyssä heitä voi olla enemmän. Sitä, tai keitä he ovat, emme vielä tiedä, Taina Harju sanoo.

Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Lappeenrannan ja Päijät-Hämeen oikeusapu- ja edunvalvontatoimistot kuuluvat Kaakkois-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiiriin, joka jakaa saamansa talous- ja velkaneuvonnat virat toimistojen kesken.

Forssan seudun viidessä kunnassa talous- ja velkaneuvonnalla on tarvetta. Tänä vuonna tammi-syyskuussa uusia asiakkaita on ollut 143. Koko viime vuonna uusia asiakkaita oli 136. Jonotusaikaa on muutama kuukausi. Palvelu on maksutonta ja asiointi luottamuksellista.

– Useampana päivänä viikossa asiakkaita otetaan vastaan, sanoo Forssan seudun talous- ja velkaneuvoja Ritva Rantala. Lisäksi on paljon kirjallisia töitä, hakemusten laatimista ja asiakirjojen tilaamista.

Asiakas voi hakea talous- ja velkaneuvontaa jatkossa haluamastaan oikeusaputoimistosta. Sitä ei ole rajattu kotikunnan perusteella. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.2.2020

Uusimmat