Lounais-Häme Forssa

Talsoilanpuiston leikkipaikka kunnostetaan perusteellisesti – LeikkiSet voitti tarjouskilpailun

Vain kiipeilyverkko jää. Uudistettu puisto valmistuu syksyllä.
Muut Talsoilan leikkipuiston välineet kuin kiipeilyverkko menevät vaihtoon. Kuva: Lassi Puhtimäki
Muut Talsoilan leikkipuiston välineet kuin kiipeilyverkko menevät vaihtoon. Kuva: Lassi Puhtimäki

Talsoilanpuiston leikkipaikka uudistetaan, sillä sen välineet alkavat olla loppuunleikittyjä. Sen vanhat leikkivälineet korvataan uusilla ja nykyisistä vain kiipeilyverkko jää käyttöön.

Uudistettuun puistoon tulee kaksi kaksoiskeinua, linnunpesäkeinu, jousikettu ja kaksi jousikukkoa sekä tasapainolauta. Puistoon on sommiteltu paikat myös viidelle penkille sekä kojulle, infotaululle, valaisimelle ja roskikselle.

Talsoilan alueella on alle 16-vuotiaita lapsia yli 340. Aluetta hyödyntää myös neljä perhepäivähoitajaa.

Forssan yhdyskuntalautakunta valitsi leikkipaikan uusien välineiden toimittajaksi LeikkiSet oy:n, jonka tarjous oli edullisin. Uusia välineitä tilataan puistoon lähes 21 000 eurolla.

Kaupunginpuutarhuri Leila Grönholm ennakoi, että Talsoilanpuisto valmistuu syksyyn mennessä.

– Kun saamme leikkivälineet varikolle, ne kootaan siellä valmiiksi ja asennetaan luultavasti alkusyksystä. Siihen asti puistossa voi leikkiä normaaliin tapaan, Grönholm lisää.

Talsoilanpuiston leikkipaikka on rakennettu vuonna 1966 ja perusparannettu ensimmäisen kerran 1997–1998.

Forssan leikkipaikoille on luotu parannusaikataulu vuosille 2020–25. Siihen on kirjattu vuosittain kahden kohteen kunnostustöitä. Leikkipuistoja on kaikkiaan 28.

– Kussakin leikkipuistossa tehdään tilannekohtainen arvio kunnostustarpeesta ja niiden laajuudesta. Kunnostustöitä tehdään käytössä olevien määrärahojen mukaan, Grönholm muistuttaa.

Tänä vuonna kunnostetaan Talsoilanpuiston lisäksi Vasikkahaan puiston leikkipaikan monitoimitelinettä.

Valtuutettu Janne Vuorenmaa on tehnyt aloitteen Isoniityntien leikkipaikan eli Haudankorvan puiston kunnostamisesta. Puisto löytyy parannusaikataulusta ensi vuodelta. Puisto on rakennettu vuonna 2000. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic