Lounais-Häme

Talvi yllättää 11 prosenttia suomalaisista autoilijoista

55 prosenttia suomalaisista sanoo tuoreen kyselyn mukaan vaihtavansa kesärenkaista talvirenkaisiin, kun yöpakkaset alkavat. Kuva: Riku Hasari
55 prosenttia suomalaisista sanoo tuoreen kyselyn mukaan vaihtavansa kesärenkaista talvirenkaisiin, kun yöpakkaset alkavat. Kuva: Riku Hasari

Enemmän kuin joka kymmenes auto saattaa olla ensimmäisillä aamupakkasilla liikenteessä kesäkumeilla. 11 prosenttia suomalaisista myöntää suoraan, että talvi pääsee usein yllättämään ennen renkaidenvaihtoa.

Rengasturvallisuutta stressataan näin myöhään syksyllä vähemmän, jos ollaan ajamisen sijaan kyydissä. Noin 60 prosenttia suomalaisista voisi hankkia autoonsa talvirenkaat käytettyinä. Liki kolmannes on niin tehnytkin. Se kertoo ympäristöajattelusta, joka näkyy myös autoja ostettaessa. 53 prosenttia suomalaisista huomioi ympäristötekijät auto-ostoksissaan. Tiedot selviävät Tori.fi:ssä lokakuussa toteutetun kyselytutkimuksen vastauksista.

– Vaaratilanteeseen ei epäonnisimmillaan tarvita kuin vierellä ajavan liukastelu. 55 prosenttia sanoo vaihtavansa kesärenkaista talvirenkaisiin, kun yöpakkaset alkavat. Mutta kuinka moni heistä todella on kärppänä vaihtamassa autonsa sandaalit maihareihin, kun arkiaamuna huomaa talven ensimmäisen kuuran? Vain vajaa neljännes suomalaisista vaihtaa talvirenkaat välittömästi, kun lain mukaan niin kannattaa tehdä, Tori.fi:n autoliiketoiminnasta vastaava johtaja Jenni Tuomisto kertoo.

Sattumalta 55 prosenttia kansasta on myös näin loppusyksyllä liikenteessä – vaikka vain jalankulkijanakin – huolestunut, että yhä kesärenkaita käyttävät autot aiheuttavat vaaratilanteita.

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic