Lounais-Häme Urjala

"Tämä on meidän tapa tehdä töitä" – Paijan tilateurastamo palkittiin maistuvana maaseutuyrityksenä

Paijan tilateurastamon investoinnit on nyt tehty. Hanna Paijan mukaan on tuotannon ja tuotteen kehittämisen aika.

Paijan tilateurastamo Urjalasta on valittu Pirkanmaan maistuvaksi maaseutuyritykseksi. Valinnoilla halutaan nostaa esille maaseudun upeita makuja, raaka-aineita, ruokayrityksiä ja ruoka-aarteita.

Voittajayrityksiä olivat valitsemassa Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten ja ProAgria Etelä-Suomen asiantuntijat.

Hämeessä Maistuvaksi maaseutuyritykseksi valittiin Tiirinkosken tehdas Hämeenlinnasta.

Tiirinkosken tehdas on luonut tunnetun yrityskokonaisuuden härkäpaputuotteillaan, alkuperäisrotujen lampailla sekä ylämaankarjalla käyttäen oman tilan tuotteita kahvilassaan. Se myös myy niitä asiakkailleen omassa myymälässä.

 

Valinta pääsi yllättämään Paijan tilateurastamon yrittäjät.

– Onhan tämä yrittäjälle hieno asia. Perehdyin perusteisiin, kun sain kuulla valinnasta, ja moni niistä tuntui osuvan. Itse niitä ei tule ajatelleeksi, koska tämä on meidän tapa tehdä töitä, Hanna Paija kertoo.

Maakuntien kuluttajat saivat tehdä ehdotuksia sopivista yrityksistä.

Maistuvan maaseutuyrityksen valinnassa on painotettu tuotteiden ja palvelujen maistuvuutta elämyksellisyyttä sekä innovatiivisuutta.

Valinnassa painoi myös yrityksen halu kehittyä ja uudistua, kyky verkostoitua ja tehdä yhteistyötä sekä yrityksen toiminnan vaikutukset maaseudun ja ympäröivän yhteisön elinvoimaisuudelle ja näkyvyydelle.

Valitut yritykset kiinnittävät huomiota kestävään kehitykseen, ympäristöarvojen ja kiertotalouden mahdollisuuksiin.

Laadukkaan sianlihan tuottamisen keskittyneen Paijan tilateurastamon eläimet saavat kasvaa uudessa, possuystävällisessä pihattosikalassa. Tilan siat saavat nauttia lähellä tuotettua rehua, niin omalta tilalta kuin lähitiloilta.

Eläinten matkan teurastamoon on lyhyt omassa pihapiirissä. Tuotteita saa ostaa tilan omasta tilamyymälästä sekä osasta kaupoista Pirkanmaalta.

Lue myös: Sikamaisen hyvää elämää: Urjalassa on lajinsa ensimmäinen pihattosikala

Etelä-Suomen maistuville maaseutuyrityksille tunnustukset myönnettiin perjantaina Kädentaidot -messuilla Tampereella. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic