Lounais-Häme

"Tämän ikäisenä minulla on vielä mahdollisuus tehdä kokonaan toisenlainenkin työura" – Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko irtisanoutui

Kuva: Pekka Rautiainen
Sami Sulkko aloitti Riihimäen kaupunginjohtaja vuonna 2016. Hän siirtyi Riihimäelle Forssan kaupunginjohtajan tehtävistä. Kuva: Pekka Rautiainen

Riihimäen kaupunginjohtaja Sami Sulkko on irtisanoutunut tehtävästään, Riihimäen kaupunki tiedotti torstaina iltapäivällä.

– Minulle tarjottiin mahdollisuutta, josta en voinut kieltäytyä. Tällaisia tilaisuuksia tulee tuskin koskaan. Tämän ikäisenä minulla on vielä mahdollisuus tehdä kokonaan toisenlainenkin työura. Haluan nähdä, miten oma kokemus ja osaaminen auttavat synnyttämään uutta tulevissa haasteissa ja kuinka niissä pärjään, Sulkko kertoo tiedotteessa.

Sulkko ilmoitti tekstiviestillä, ettei anna eroilmoitukseensa liittyen haastattelua. Kysyttäessä uudesta tehtävästä, hän totesi sen olevan ”yksityiseltä sektorilta”.

Tiedotteessa  Sulkko kehuu vuonna 2016 alkanutta työrupeamaa Riihimäellä mielenkiintoiseksi ja monipuoliseksi.

– Työntekijöiden ja päättäjien kanssa on ollut upeaa tehdä töitä kaupunkilaisten parhaaksi. Viimeisen neljän vuoden aikana olemme saaneet aikaan tuloksia, jotka hakevat kuntakentässä vertaistaan. On ollut hienoa johtaa näitä muutoksia ja uudistustoimenpiteitä.

Väliaikainen kaupunginjohtaja nimetään ensi viikolla

Riihimäen kaupunginhallitus käsittelee Sulkon irtisanoutumista ylimääräisessä kokouksessa ensi maanantaina.

Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri (sd.) ei torstaina tuoreeltaan osannut kertoa, kenet nimitetään väliaikaiseksi kaupunginjohtajaksi.

– Tästä päätetään maanantaina kokouksessa.

Uuden kaupunginjohtajan rekrytointiprosessi käynnistyy kokouksen jälkeen. Kaupunginhallitus nimeää edustajat valintatyöryhmään.

– Uuden kaupunginjohtajan valintaprosessi käynnistetään mahdollisimman pian. Kannustankin jokaista kuntalaista pohtimaan, mistä voisimme saada uuden johtajan moderniin kaupunkiimme, Nahkuri sanoo.

Ei vaikutusta kehityshankkeisiin

Miia Nahkuri kertoo yllättyneensä Sulkon päätöksestä.

– Oli se yllätys siinä mielessä, että olen tiennyt hänen viihtyvän Riihimäellä. Toisaalta johtajista käydään kovaa kisaa ja häntäkin on varmasti houkuteltu monenlaisiin tehtäviin.

Nahkuri sanoo, että kaupunginjohtajan vaihtumisella ja alkavalla rekrytointiprosessilla ei ole vaikutusta kaupungin keskeisiin kehityshankkeisiin, kuten kesken olevaan palveluverkon uudistamiseen.

– Kaupunginjohtaja ei kuulu palveluverkkoselvityksen ohjausryhmään. FL

 

Päivitetty 10.9. kello 16.48: Lisätty tieto, ettei Sulkko anna haastattelua ja Miia Nahkurin kommentit.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic