Lounais-Häme

Tammavaltikasta tulossa tuima taisto

Tammavaltikan ja Pilvenmäen 76-kierroksen lähtölistat valmistuivat sunnuntaina. Venicellä kävi tuurit arvonnassa, sillä se starttaa Twigs Voicin ja Ranch Kellyn sisäpuolelta radalta kolme.

Venicen valmentaja Heikki Korhonen uskoo, että Venice juoksee keulassa, jos kuski Mika Forss niin haluaa.

-Venice pystyy pitämään Twigs Voicin ulkopuolellaan. Mikään pakko keulajuoksu ei kuitenkaan ole, Korhonen toteaa.

Venice saapuu Pilvenmäelle lähes kahden kuukauden tauolta.

-Ei ole ollut oikein sopivia lähtöjä. Venice on kuitenkin hyvällä mallilla. Massaa on pikkuisen liikaa mutta näillä mennään, Korhonen huikkaa golfkentältä.

Venice on muun muassa kaksinkertainen Suur-Hollola-ajon voittaja mutta Tammavaltikassa se ei ole onnistunut. Toissa vuonna se kiri Twigs Voicin takana toiseksi, sitä ennen laukka pilasi menestystoiveet.

Paikallista tammalaatua lähtöön tuo Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Flight April, kansainvälisen tuulahduksen Ruotsista saapuva Dionne Sisu.

 

Kuningas Köppinen starttaa suursuosikkina Pilvenmäki Maratonille, jonka se voitti viime vuonna SE-ajalla. Köppinen pelotti vastustajia pois ja kisa juostaan yhdeksän hevosen voimin.

-Muihin lähtöihin hevosia saatiin hyvin ja 76-lähdöt ovat paitsi tasokkaita myös tasaisia. Tammavaltikassa on pitkästä aikaa tilanne, että kaikki kärkitammat ovat mukana, Pilvenmäen toiminnanjohtaja Elina Hirvonen toteaa.

Toto76-ravit käynnistyvät klo 13.30 mutta Pilvenmäellä riittää vilskettä klo 10.30 alkaen, kun ilmaistapahtuma Hevostellaan si! tuo hevosen lähelle. Valokeilassa on erityisesti 110-vuotias suomenhevonen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic