Lounais-Häme

Tammela ei perusta omaa pienopetusryhmää, palvelu ostetaan jatkossakin Forssasta

Tammela ei ole perustamassa omaa pienopetusryhmää. Ryhmän perustamista esittivät valtuustoaloitteessaan viime joulukuussa sosiaalidemokraattien valtuutetut Leena Vehmas, Taito Syrjälä ja Heikki Vainio.

Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, ettei omaa pienryhmäopetusta perusteta, vaan palvelu ostetaan jatkossakin Forssasta Tölön koululta. Hallitus perusteli yksimielistä esitystään nykyisellä toimivalla käytännöllä ja olemassa olevilla taloudellisilla resursseilla.

Sivistystoimenjohtaja Mari Haapanen antoi hallitukselle pohdittavaksi kaksi vaihtoehtoa, jotka molemmat hallitus hylkäsi.

Ilkka Tuovinen (MeTa) esitti, että asiaa olisi käsitelty seuraavassa hallituksen kokouksessa, mutta hän ei saanut kannatusta. Muut kunnanhallituksen jäsenet äänestivät nyt tehdyn päätöksen puolesta, Tuovinen äänesti tyhjää.

Vuonna 2016 Tölöllä oli erityisopetuksessa 11 oppilasta Tammelasta, joista 6 yläkoululaista ja 5 alakoululaista. Tälle lukuvuodelle määrä kasvoi, syksyllä 2017 tammelalaisia oppilaita oli Tölöllä 15, joista 8 yläkoululaista ja 7 alakoululaista. Tölöllä kouluaan käyvissä erityisentuen oppilaissa on sekä pienryhmäopetuksessa että kehitysvammaopetuksessa olevia oppilaita.

Vuonna 2016 Forssa laskutti erityisopetuksesta Tammelaa 42684 euroa. Oppilaiden kuljetuksista Tölölle koitui kustannuksia 65976 euroa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic