Lounais-Häme Tammela

Tammela ei sittenkään palkkaa hallintojohtajaa – Hakijat eivät vastanneet kaikkiin toiveisiin ja kunta aloittaa organisaatiouudistuksen

Tammelan kunta on aloittanut tänä keväänä hallintojohtajan haun jo kahteen kertaan. Työhaastatteluiden jälkeen kunta päätti kuitenkin ryhtyä organisaatiouudistukseen.
Tammelan kunnan hallintojohtajana on toiminut keväästä lähtien kunnanjohtaja Kalle Larsson. Hän toiminee hallintojohtajana mahdollisesti vielä vuodenpäivät. Kuva: Tuomela Tapio
Tammelan kunnan hallintojohtajana on toiminut keväästä lähtien kunnanjohtaja Kalle Larsson. Hän toiminee hallintojohtajana mahdollisesti vielä vuodenpäivät. Kuva: Tuomela Tapio

Tammelan kunta ei sittenkään palkkaa hallintojohtajaa ainakaan toistaiseksi.

Kunnanjohtaja Kalle Larssonin mukaan hallintojohtajan haku saattaa siirtyä jopa vuodella eteenpäin. Syynä on kunnan aloittama organisaatiouudistus.

Tilanne on erikoinen, koska Tammela ehti aloittaa hallintojohtajan haun tänä keväänä kahteen kertaan. Ensimmäinen haku alkoi helmikuussa, mutta haun päätyttyä ehtoja muutettiin, joten huhtikuussa aloitettiin toinen haku. Toisella hakukierroksella hakijoita oli 12, joista neljä haastateltiin. Haastatteluiden jälkeen haastattelijat totesivat, ettei ketään sittenkään palkata ja että kunnassa aloitetaan organisaatiouudistus.

– Olemme hakuprosessin aikana miettineet kunnan toiveita ja tarpeita. Kukaan hakijoista ei täysin vastaa kaikkiin toiveisiin, vaikka he ovat päteviä tehtävään. Päätimme, että nyt on syytä tarkastella organisaatiota ja tehdä tarvittavia uudistuksia, Larsson sanoo.

Kunnanjohtajan mukaan kevään haut aloitettiin, koska edellisen hallintojohtajan irtisanoutuminen ”tuli nopeasti”.

– Meillä ei ollut alkuvuonna selkeää mielikuvaa, miten tulisi toimia. Ajatus organisaatiouudistuksen tarpeesta jäsentyi vasta kevään myötä, Larsson kertoo.

 

Kunnanjohtajan mukaan on selvää, että organisaatiouudistus tarvitaan. Uudistuksen tavoitteet tarkentuvat kesän aikana. Sisältö paljastuu vasta, kun johtoryhmä ja toimialan henkilökunta alkavat pohtia tarvittavia muutoksia.

Yksi mahdollinen uudistus on se, että hallintojohtajan tehtävä siirtyy kunnanjohtajalle, ja Tammela laittaakin hakuun hallintopäällikön tehtävän. Mallissa hallintopäällikön tehtävänä on pyörittää arkea, mutta toiminnallinen vastuu ja lähiesimiehen rooli ovat toistaiseksi kunnanjohtajalla. Tammelassa tehtiin vastaavanlainen muutos jokunen vuosi sitten, kun henkilöstöjohtajan työt siirtyivät kunnanjohtajalle, mutta arjen pyörittäminen henkilöstöpäällikölle.

 

Organisaatiouudistuksen ajan Kalle Larsson toimii Tammelan kunnanjohtajana, talousjohtajana, hallintojohtajana ja henkilöstöjohtajana.

– Kyllähän siinä tietysti tekemistä riittää, eikä malli voi kovin kauan ihan näinkään jatkua, Larsson tuumaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic