Lounais-Häme Tammela

Tammela esittää taas useita tiehankkeita ELY-keskukselle – Toiveissa muun muassa Papinsillantien kunnostus

Ainakin Papinsillantie, Liesjärventie ja Susikkaantie kaipaisivat päällystettä.
Papinsillantie kaipaa pikaisesti uutta päällystettä. Kuva: Tapio Tuomela
Papinsillantie kaipaa pikaisesti uutta päällystettä. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelan kunnalla on edelleen useita tienpidon toiveita Uudenmaan ELY-keskukselle. Tärkeitä hankkeita ovat vihdoin kuluvana vuonna toteutettavat Teurontien ja Ojajärventien kunnostukset.

Tammelan kunta toivoo, että ELY-keskus huolehtii jatkossakin kunnan toteuttamia kevyen liikenteen väylähankkeiden tiealueiden haltuunotosta ja maanomistajakorvauksista ja kohdentaa niille mahdollisuuksien mukaan myös osarahoitusta.

Tekninen lautakunta toteaa, että alemmalle tieverkolle pitää saada määrärahoja päällysteisiin. Papinsillantie kaipaa pikaisesti uutta päällystettä koko matkalle. Päällystystarpeita on myös ainakin Liesjärventiellä ja Susikkaantiellä.

Tienpidon lähivuosien suunnitelmiin Tammela toivoo useampaa väylähanketta.

Kymppitielle Mustialan risteykseen on liikenneturvallisuushankkeena toiveissa porrastusta ja kääntymiskaistoja sekä kevyen liikenteen alikulku.

 

Lue lisää Lounais-Hämeen huonokuntoisista teistä: Lounais-Hämeessä riittää huonokuntoisia teitä mutta vain harva korjataan – ”Mielellämme laittaisimme kaikki kuntoon”

 

Kylien elinvoimaisuutta parantaisivat Susikkaantien painuneen alkupään peruskorjaus, Ojajärventien alkupään päällystäminen ja Forssan–Tammelan maantien kevyen liikenteen rikkoutuneen väylän päällystäminen uudelleen.

Tammela nostaa esiin liikenneturvallisuutta parantavina ja kunnan omina kevyen liikenteen väylähankkeina Papinsillantien–Nuutinkulmantien pyörätien ja pyörätien Venesillalta Portaaseen. Kevyen liikenteen väylä on toiveissa myös Hykkilään.

Lisäksi kakkostielle Torronsuon kohdalle on suunniteltu alikulkua, joka yhdistää turvallisen ulkoilureitin Hämeen luontokeskukselta ja Eerikkilän urheiluopistolta Torronsuolle.

Tekninen lautakunta merkitsi muuten Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelman vuosiksi 2020–2023 tietoonsa saatetuksi.

ELY:n suunnitelmissa on parhaillaan toteutettavien Teurontien rakenteen parantamisen ja Ojajärventien soratien peruskunnostuksen lisäksi myös lisärahoituskohteena Hiisilän–Vojakkalan tie Tammelan ja Lopen rajan molemmin puolin. Myös Vaihijoen sillan peruskorjaus on aiempien vuosien tapaan edelleen suunnitteluvuosilla.

Viranomaissuunnitelmissa ei ole Tammelasta muita päällystyskohteita kuin Teurontie. FL

 

Oletko jo lukenut: Monen yksityistien tiekunnalla hankala tilanne: Maksajat vähenevät, kuormitus kasvaa, avustuksia katoaa

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic