Lounais-Häme

Tammela kannustaa seutukuntaa yhteistyöpuheista tekoihin

Tammelan kunnanhallitus hyväksyi kunnan puolesta esityksen seudullisen rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun yhteistyön lisäämiseksi.

-Yhteistyö muuttaa toiminnallisuutta. Muun muassa taksat ja maksut jäävät edelleen kuntien päätettäväksi, kunnanjohtaja Kalle Larsson sanoo.

Esimerkkinä toiminnallisuudesta Larsson sanoo lupamenettelyn.

-Sähköinen lupamenettely olisi koko Forssan seudulla yhteinen.

Larssonin mukaan seudullista yhteistyötä on tähän mennessä lisätty lähinnä puheen tasolla.

-Nyt on aika ryhtyä sanoista tekoihin.

 

Tavoitteena on luoda isäntäkuntamalli, jossa jokaisessa kunnassa olisi jatkossakin oma luottamushenkilöelin, esimerkiksi lautakunta, joka toimisi kunnan viranomaisena.

Lisäksi kaikki kunnat hoitaisivat esittelyn itsenäisesti ja asioiden käsittelijät voisivat tarvittaessa olla läsnä kokouksissa asiantuntijoina.

Yhteistoimintaa voi hankaloittaa se, että kunnilla on esimerkiksi omat rakennusmääräyksensä. Larssonin mielestä hankaluuksista ylipääseminen ei ole ongelma.

 

Forssan, Jokioisten ja Tammelan yhteistyö alkaisi ensi vuoden alussa, jos kaikki sujuu alkuperäisten suunnitelmien mukaan.

-Vaikka Tammela on yhteistyön kannalla, niin aikataulu on mahdoton. Luulen, että realistinen tavoite on ensi vuoden elokuu, Larsson sanoo.

Ypäjä liittyisi mukaan vuoden 2019 alussa. Humppila jäi pois kehittämistyöstä jo alkuvaiheessa.

 

Tällä hetkellä rakennusvalvonnassa ja ympäristönsuojelussa työskentelee yhteensä 11,1 henkilöä neljän kunnan alueella. Työryhmän arvion mukaan jatkossa tarvetta on kymmenelle työntekijälle.

-Yt:t pitää tietenkin käydä, mutta en usko, että kenenkään täytyy pelätä työpaikkansa puolesta. Osaaville on aina töitä.

Kunnanhallituksen esityksessä ei oteta kantaa siihen, kuka työntekijöiden työnantaja tulee olemaan. Forssan kaupunki on sitä mieltä, että kaupunki olisi kaikkien työnantaja.

Tammelan kunnan puolesta neuvottelujen yhteyshenkilöiksi nimettiin tekninen johtaja Hannu Jalava ja ympäristösihteeri Erja Klemelä.

 

Tammelan kunnan kustannukset kyseisiltä toimialoilta olivat viime vuonna 197628 euroa. Yhteistyömallin laskennalliset kustannukset tulevat olemaan 204546 euroa.

Tammelan kunnanhallitus haluaa, että valmistelu etenee tämän vuoden aikana kunnanhallituksen ohjeistuksen mukaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic