Lounais-Häme

Tammela kiillottaa brändiään

Kunnat kilpailevat keskenään matkailijoista, asukkaista ja yrityksistä, ja kunnasta syntyvillä mielikuvilla on suuri merkitys tässä kilpailussa.

Tammela palkkasi kolme nuorta edistämään asiaa. Tammelalaiset Milla Malin ja Emma Willman sekä somerolainen Onni Kalin työskentelevät kesän ajan täysiä viikkoja Tammelan PR-sisseinä päätavoitteinaan kunnan brändin edistäminen ja ihmisten kohtaaminen.

-Suurin palkinto olisi, jos kuntalaiset, kesäasukkaat, satunnaiset matkailijat ja yrittäjät törmäisivät PR-sissien tuottamaan informaatioon ja kokisivat, että nyt kunta palvelee viimeisen päälle, Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson toivoo.

-Aamulla ei esimerkiksi tarvitsisi miettiä järven lämpötilaa, koska PR-sissi on tiedon jo päivittänyt vaikkapa Instagramiin. Viihdyttävää ja hyödyllistä sisältöä.

Koska kolmikolle maksetaan täyttä palkkaa koko kesä, on palkkaus panostus myös kunnalle. Lisäksi kolmikko jatkaa työtä satunnaisesti kesän jälkeenkin.

-Onhan se eurokysymyskin, mutta tämä on investointi sekä kunnan positiiviseen ilmapiiriin että itse kolmeen nuoreen, Larsson pohtii.

 

Sissit näkyvät erilaisissa tapahtumissa, piipahtelevat kylissä, matkailukohteissa, yrityksissä ja kahviloissa sekä tuottavat materiaalia kunnan verkkosivuille ja sosiaalisen median kanaviin.

-Meillä on tietyt tapahtumat, jotka on lyöty lukkoon, mutta spontaanius on isossa roolissa. Tuotamme materiaalia ihan laidasta laitaan, Onni Kalin sanoo.

Viikko sitten aloittaneet PR-sissit tekivät avausviikollaan esimerkiksi paikallisista kahviloista ja ravintoloista listan, jonka toimittivat Kaukolanharjun näkötornille. Etenkin matkailijat saavat listasta nopealla silmäyksellä yleiskuvan, missä Tammelassa voisi nauttia apetta.

-Järjestämme jossain vaiheessa myös kilpailuja. Teemme niin hienoja juttuja, että forssalaiset voivat vihertyä kateudesta, Malin naurahtaa.

 

Larsson toivookin, että seutukunnallisesti ja miksei myös isommalla alueella kunnat toimisivat toistensa kirittäjinä – luonnollisesti hyvässä hengessä.

-PR-sissit ovat yksi tapa kertoa, kuinka upea paikka Tammela on, Larsson sanoo.

Sekä Larsson että PR-sissit ovat huomanneet, että tässä kilpailussa Tammelan yksi suurimmista vahvuuksista on vahva paikallishenki, niin kunta- kuin kylätasollakin.

-Täällä painotetaan, että ollaan esimerkiksi Portaasta, ja tarkennetaan heti, jos joku ulkopuolinen sanoo tammelalaisen olevan Forssasta, Malin sanoo.

Kolmikko nostaakin kylien ja myös koko Tammelan omanlaisensa identiteetin kunnan vahvuudeksi verrattuna muihin kuntiin. Larsson nostaa esiin myös Tammelan luonnon vahvuudeksi.

-Onhan tämä sellainen mesta, josta saakin olla ylpeä, Malin sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic