Lounais-Häme Tammela

Tammela kilpailuttaa uuden yhtenäiskoulun arkkitehti- ja pääsuunnittelun – Uuden koulun tilojen pinta-alaksi on tarkentunut 3051 neliötä

Yhtenäiskoulun ohjelma-ala on 3051 neliötä.
Kuvituskuva.

Tammelan kunnanhallitus päätti käynnistää uuden yhtenäiskoulun arkkitehti- ja pääsuunnittelijan kilpailutuksen. Tarjoukset tulee jättää 31.3. puoleenpäivään mennessä.

Päätöstä edelsi parin tunnin keskustelu ja tarjouspyynnön tarkka läpikäynti.

Koulurakennuksen mitoitukseksi on tarjouspyynnössä esitetty 300 oppilasta ja 20 esikoululaista. Tällä oppilasmäärällä koulun koko on huonetilaohjelman mukaan 3966 bruttoneliötä. Arvioitu rakennuskustannus on noin 10,5 miljoonaa euroa. Toimintaan tarvittavien huoneiden ja tilojen pinta-alaksi eli ohjelma-alaksi on tarkentunut 3051 neliötä.

Yhtenäiskoulu toteutetaan uudisrakennuksena, jossa on myös keskuskeittiö ja 580 neliön liikuntasali. Keskuskeittiössä valmistetaan 1000–1200 ruoka-annosta päivässä.

Kouluhanke käsittää yhtenäiskoulun ja sen piha-alueiden rakentamisen. Yhtenäiskoulu sijoittuu koulukeskuksen nykyiselle tontille.

Suunnitelmat on määrä laatia kuluvan vuoden loppuun mennessä. Vanhan koulukeskuksen korvaava uusi koulu on tarkoitus ottaa käyttöön elokuun alussa 2023.

Yhtenäiskoulun käyttäjiä ovat esiopetus, peruskoulu, iltapäivätoiminta ja kansalaisopisto. Tiloissa voi iltapäivisin ja viikonloppuisin myös kansalaiskäyttöä.

Yhtenäiskoululle on perustettu rakennustoimikunta, jonka toimikausi jatkuu ensi vuoden toukokuun loppuun asti. Puheenjohtajana toimii kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ismo Ojansuu, varalla Minna Nissilä. Pienryhmiä rakennustoimikunnassa edustaa Olli-Pekka Jasu ja varalla Matti Lintukorpi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

14.7.2020

Fingerpori

comic