Lounais-Häme Tammela

Tammela korostaa lapsiystävällisyyttään– Lasten parlamentin uudet edustajat aloittavat toimintansa

Lasten parlamenttiin valittu 11 edustajaa eri kouluista
Lasten parlamentissa on jäseniä kaikista Tammelan kouluista. Kuvassa Teuron koulu.

Tammelan Lasten parlamenttiin on valittu uudet edustajat edustamaan oman alueensa koulua. Edustajat palvelevat syksystä 2019 kevääseen 2020.

Riihivalkaman koulusta edustajiksi on valittu Eveliina Hintsanen ja Vilma Pelkonen, Myllykylästä Jade Aho ja Kasperi Riikonen. Portaan koulusta valittiin Emma Syrjälä ja Sami Rekola ja Teuron koulusta Nelli Juntunen ja Ansa Kangasniemi. Poikkeuksena on Tammelan koulukeskus, Tammelan suurin koulu, josta valittiin kolme edustajaa, Nora Urho, Alpert Aro sekä Lauri Ahola, joka toimii myös Kaukjärven alueen edustajana.

Koulujen edustajien tehtävinä on tuoda kehitysehdotuksia kunnan opetusta koskevaan päätöksentekoon ja kehittää lapsi- ja nuorisotoimintaa yhdessä Tammelan nuorisopalveluiden kanssa.

– Lasten parlamentissa lapset pääsevät ajamaan heitä koskevia koulun ja vapaa-ajan asioita. He saavat mahdollisuuden vaikuttaa, Tammelan kunnan nuorisotyöntekijä Maria Valta kertoo.

– Osallistamalla lapset päätöksentekoon jo nuorella iällä tuemme heidän aktiivista toimijuuttaan ja yhteistyötaitoja.

Lasten parlamentti on toiminut Tammelassa vuodesta 2012. Edustajat valitaan Tammelan kouluista ja parlamentti kokoontuu 2–4 kertaa vuodessa kunnan eri kouluissa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic