Lounais-Häme Tammela

Tammela kysyy verkossa kuntalaisilta ja kesäasukkailta: millaisia kulttuuripalveluita kaivataan?

Kulttuurikyselyyn voi vastata elokuun loppuun asti.
Yksi kulttuurikyselyn kysymyksistä koskee näyttelytiloja. Kuva on Tammelan kylä taiteilijoiden silmin -näyttelystä vuodelta 2018. Kuvassa Päivi Paija ja Urho Salomaan Näkymä Suujärvelle. Kuva: Tapio Tuomela
Yksi kulttuurikyselyn kysymyksistä koskee näyttelytiloja. Kuva on Tammelan kylä taiteilijoiden silmin -näyttelystä vuodelta 2018. Kuvassa Päivi Paija ja Urho Salomaan Näkymä Suujärvelle. Kuva: Tapio Tuomela

Tammela haluaa vahvistaa kulttuuripitäjän leimaa, mutta tarvitsee siihen apua.

– Haluamme kehittää kulttuuripalveluita kuntalaisia ja kesäasukkaita kuunnellen. Kyselyyn vastaaminen vie noin viisi minuuttia. Haluamme kuulla toiveita ja ideoita siitä, miten ja millaisia kulttuuripalveluita tulisi Tammelassa tuottaa tulevaisuudessa, kannustaa vapaa-aikasihteeri Päivi Paija.

Vastausaikaa kunnan nettisivulta löytyvään kyselyyn on vielä elokuun loppuun. Vastaukset käsitellään nimettöminä ja luottamuksellisesti.

Paija toivoo, että kunnan kesäasukkaat ottavat vielä nykyistäkin aktiivisemman roolin kulttuurielämän kehittäjinä kuntalaisten ja kunnan rinnalla.

– Esimerkiksi Portaassa on hyviä esimerkkejä siitä mitä kesäasukkaat saavat aikaan.

Hän viittaa Portaan Nahkurinverstaan taidekesään ja sen 23.–25. elokuuta järjestettävään ohjelmaan, jossa käydään läpi muun muassa Sakari Pälsin yhteyksiä Tammelaan.

Kulttuurikyselyn tuloksia jalostetaan kulttuurin kumppanuuspöydissä yhteistuumin aina toteutuviksi ideoiksi asti.

– Kumppanuuspöytiä kutsutaan koolle syksyn aikana ainakin kaksi. Toinen taiteilijoille ja toinen yhdistyksille ja muille toimijoille.

Yksi tilaisuus järjestettiin jo kesäkuussa Kotiseutuliiton kanssa.

– Siellä nousi esiin kulttuurikohteiden entistä parempi esilletuominen, taloudellinen tuki kulttuuritapahtumia järjestäville yhdistyksille sekä oman kotiseutuyhdistyksen perustaminen, hän summaa.

Paijan mukaan esille nousi myös toive entistä tavoitteellisemmasta tekemisestä yhteistyössä kunnan ja yhdistysten kanssa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

3.4.2020

Uusimmat