Lounais-Häme Tammela

Tammela myy Kaukjärven koulurakennuksen – Letkun koulun vuokraaminen on myös ollut esillä

Letkulla toimivat yhdistykset neuvottelevat kunnan kanssa Letkun koulurakennuksen vuokrauksesta.
Kaukjärven entinen koulu päätettiin laittaa myyntiin. Kuva: Tapio Tuomela
Kaukjärven entinen koulu päätettiin laittaa myyntiin. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelan kunnanhallitus pui kokouksessaan Kaukjärven ja Letkun koulukiinteistöjen mahdollista myyntiä, kun kouluilla opetus päättyy kuluvan lukukauden jälkeen.

Kunnanhallitus päätti keskustelun jälkeen asettaa Kaukjärven koulukiinteistön myyntiin. Kaukjärven kouluun kohdistuvat tarjoukset tulee osoittaa kunnanhallitukselle 31.8. mennessä. Sekä Kaukjärven että Letkun kouluille on tarkoitus teettää ulkopuolisilla asiantuntijoilla kuntotarkastukset ja saada niistä hinta-arviot.

Kunta aloittaa kuitenkin Letkun koulun vuokraamisesta neuvottelut Letkulla toimivien yhdistyksien kanssa saapuneen neuvottelutarjouksen pohjalta. Alustava vuokrasopimus tulee saattaa kunnanhallituksen käsittelyyn 17.6. kokoukseen mennessä. Alustavan vuokrasopimuksen käsittelyn jälkeen kunnanhallitus päättää jatkotoimista: neuvottelujen jatkamisesta kohti vuokrausta tai sitten mahdollisesta myyntiin asettamisesta.

Alun perin kunnanhallituksen päätösehdotuksena oli, että kunnanhallitus asettaisi Kaukjärven ja Letkun koulut myyntiin kunto- ja hinta-arvioiden jälkeen mahdollisimman pikaisesti siten, että lähiliikuntapaikkojen alueet jäävät kunnan omistukseen.

Kaukjärven koulurakennuksen ensimmäinen osa on rakennettu vuonna 1909, laajennus 1950-luvulla ja peruskorjaus tehty 2005. Rakennuksen kerrosala on 757 neliötä.

Letkun koulurakennusten rakennusvuosi on 1920 tai tätä aiemmin. Rakennuksia on saneerattu vuonna 2015. Pääkoulurakennuksen kerrosala on 624 neliötä ja alarakennuksen kerrosala on 94 nelikötä.

Vuoden 2018 lopussa Kaukjärven koulun tasearvo kunnan kirjanpidossa oli 586 000 euroa. Letkun koulun tasearvo oli 63 000 euroa. Kaukjärven koulun korkea tasearvo johtuu vuonna 2005 tehdystä peruskorjauksesta. FL

 

Lue myös: Haikeat, mutta kiitolliset jäähyväiset – Kaukjärven koulun toiminta päättyy

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic