Lounais-Häme Tammela

Tammela nostaa vuodenvaihteessa jätevesimaksua 10 senttiä kuutiolta – Hinta nousee Forssan taksojen mukana

Käyttömaksuun vuodenvaihteessa 10 senttiä lisää kuutiolta.
Jäteveden käsittely kallistuu ja nostaa käyttöhintoja Tammelassa. Kuva: Terho Aalto
Jäteveden käsittely kallistuu ja nostaa käyttöhintoja Tammelassa. Kuva: Terho Aalto

Tammelan kunta nostaa vesihuoltolaitoksen jäteveden verollista käyttömaksua ensi vuoden alusta 10 sentillä kuutiolta. Hinnannoston aiheuttaa Forssan vesihuoltoliikelaitoksen taksan tuore korotus.

Tammelan kunnan vesihuoltolaitoksen asiakkaat saavat tiedon korotuksesta syyskuun vesilaskun yhteydessä.

Jäteveden verollinen käyttömaksu on ensi vuodenvaihteesta alkaen 2,98 euroa kuutiolta. Puhtaan veden hinta on verollisena 1,89 euroa kuutiolta.

Tammelan vesihuoltolaitoksella on sopimus jätevesien johtamisesta Forssan vesihuoltoliikelaitoksen viemäriverkkoon. Jätevesien johtamisesta ja käsittelystä vesihuoltoliikelaitos perii taksaansa perustuvan maksun.

Jäteveden käyttömaksun korotus oli esillä teknisen lautakunnan kokouksessa kesäkuussa, mutta lautakunta siirsi tuolloin asian käsittelyä selvittääkseen kunnan vesihuoltolaitoksen taloustietojen mukaisen taksan korotustarpeen.

 

Tammelan kunnan vesihuoltolaitoksen taksaan ei oteta tukkuvesialennusta tai muuta etua vettä runsaasti käyttäville yrityksille. Poikkeuksen muodostavat kylien vesihuoltoyhtiöt, joille on jo olemassa tukkuhinta.

Vesihuoltolaitoksen tehtävänä ei vesihuoltolain mukaan ole harjoittaa yritysten tukemista. Mahdollista kohtuullistamista vesilaskutuksessa arvioidaan Tammelassa jatkossakin tapauskohtaisesti. Vesihuoltoyhtiöillä on teknisen lautakunnan mukaan mahdollisuus tapauskohtaisesti alentaa veden hintaa, jos kunnalle maksettava keskihinta on sama.

Lautakunta esittää muuten kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle, että veden tukkumyyntialoite on loppuun käsitelty. Valtuustoaloite esitti, että Tammelakin ottaisi Forssan mallin mukaisesti kilpailukeinoikseen tukkuvesialennuksen tai vastaavan keinon runsaasti vettä käyttäville yrityksille tai laitoksille. Tammelassa ei tosin tällaisia yrityksiä ole. FL

Näkoislehti

2.6.2020

Fingerpori

comic