Lounais-Häme Tammela

Tammela osallistuu Kaikukortti-verkostoon – Luvassa kuntosalikortteja ja ilmainen sisäänpääsy kulttuuritilaisuuksiin

Sivistyslautakunta päätti, että kunta lähtee Kaikukortti-kokeiluun kaudelle 2020–2021.
Sosiaalihuollon kehittämispäällikkö Karoliina Kärkkäinen koordinoi Kaikukortti-toimintaa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymässä. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Sosiaalihuollon kehittämispäällikkö Karoliina Kärkkäinen koordinoi Kaikukortti-toimintaa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymässä. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelan kunta osallistuu Kaikukortti-verkostoon. Sivistyslautakunta päätti, että kunta lähtee Kaikukortti-kokeiluun kaudelle 2020–2021.

Liikuntapalvelut osallistuvat kokeiluun myöntämällä kaikukorttilaisten käyttöön kaksi kuntosalikorttia. Kortit ovat käytettävissä Liikuntapuiston ja Kunto-Tammen kuntosaleissa niiden yleisillä vuoroilla. Kuntosalikortit noudetaan Tammelan kunnan kirjastosta esittämällä henkilökohtainen Kaikukortti.

Kulttuuripalvelut osallistuvat kokeiluun tarjoamalla ilmaisen sisäänpääsyn kulttuuripalveluiden järjestämiin maksullisiin tilaisuuksiin, kuten esimerkiksi konsertteihin. Tilaisuuteen pääsee esittämällä Kaikukortin.

Kaikukortti on tarkoitettu tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville henkilöille ja perheille, joilla ei taloudellisista syistä johtuen ole mahdollisuuksia käyttää kulttuuripalveluja. Henkilöt ovat sosiaali- ja terveysalan asiakkaita. Kaikukortin tavoitteena on edistää kulttuurin saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta.

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kulttuuripalveluja niiltä tahoilta, jotka kuuluvat Kaikukortti-verkostoon. Tahoja voivat olla kuntien museot, kansalaisopistojen kurssit, kuntosalit ja myös yksityiset palveluntuottajat kuten kesä- ja elokuvateatterit.

Henkilökohtaisen kortin voivat saada yli 16-vuotiaat. Aikuinen voi hankkia omalla kortilla maksuttoman lipun myös lapselleen tai lapsenlapselleen sellaiseen tapahtumaan, johon hän itse osallistuu. Kaikukorttia voi käyttää kaikkien Kaikukortti-alueiden kulttuuritarjontaan.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä on toivonut kaikkia Forssan seudun kuntia mukaan hankkeeseen. Forssan kaupunki päätti Kaikukorttiin lähtemisestä jo 30. tammikuuta, ja helmikuuhun mennessä on tarkoitus selvittää, mitkä kaikki Kanta-Hämeen kunnat ja kulttuuritoimijat lähtevät mukaan. Sen jälkeen painetaan Kanta-Hämeen yhteiset kortit ja esitteet, tehdään verkkosivut ja perehdytetään asian parissa toimivia.

Kaikukorteista Tammelan kunnalle aiheutuvat kustannukset koskevat lähinnä materiaalin painamista ja ovat yhteensä noin 400 euroa. Lisäksi kustannuksia syntyy, jos kortinhaltija käyttää kunnan palveluja eli esimerkiksi kuntosaleja.

Kaikukortteja myöntää Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä kriteerit täyttäville henkilöille vuodeksi kerrallaan. Tuloselvitystä ei kuitenkaan tehdä. Kyseessä on matalan kynnyksen palvelu. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.3.2020

Uusimmat