Lounais-Häme

Tammela pitää veroprosentit ennallaan

Huolimatta kunnan heikkenevästä taloustilanteesta Tammelan kunnanhallitus haluaa pitää kunnan veroprosentit ennallaan. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, ettei se kajoa voimassa oleviin veroprosentteihin.

Jos kunnanvaltuusto päätyy kunnanhallituksen esityksen kannalla, tuloveroprosentti Tammelassa on ensi vuonnakin 20,25.

Myös kiinteistöveroprosentit pidetään ennallaan. Yleinen kiinteistöveroprosentti pysyy alhaisimmassa mahdollisessa lukemassa eli 0,93:ssä. Asuinrakennusten veroprosentti on 0,42, vapaa-ajan asuntojen 1,02 ja voimalaitosten 2,85 prosenttia. Yleishyödyllisiä yhteisöjä Tammela ei edelleenkään verota.

Lisäksi kunnanhallitus esittää valtuustolle, että rakentamattomalle rakennuspaikalle määrätään kiinteistöveroprosentiksi 3,0. Kunnanjohtajan esitys oli, ettei erillistä kiinteistöveroprosenttia edelleenkään määrätä, mutta hallitus päätyi äänestyksen jälkeen toisenlaiseen esitykseen. Johannes Rämön (kok.) esityksen kannalla olivat Susanna Lahtinen (kok.), Sari Kaakinen (sd.) ja Ilkka Tuovinen (MeTa). Kunnanjohtajan esitystä kannattivat keskustan Anne Ylitalo, Eero Pura ja Simo Pärssinen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic