Lounais-Häme Tammela

Tammela saa uuden kirjaston pikavauhtia, remontti on käynnissä kunnantalon alakerrassa

Sisäänkäynti Tammelan kunnantaloon on liikerakennuksen puoleisessa päädyssä. Kaikki virastotilat ovat toisessa kerroksessa.
Tammelan kunnantalo on remontin keskellä, kun kirjastolle rakennetaan tiloja. Antti Viherä Forssan Rakennuspystytys oy:stä tutki rakennekuvia kunnan talonrakennusmestari Mika Suontaustan kanssa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tammelan kunnantalo on remontin keskellä, kun kirjastolle rakennetaan tiloja. Antti Viherä Forssan Rakennuspystytys oy:stä tutki rakennekuvia kunnan talonrakennusmestari Mika Suontaustan kanssa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelan kunnantalo on nyt rakennustyömaana. Talon sisuksiin rakennetaan parhaillaan uutta ja ajanmukaisempaa kirjastoa. Sen käyttöön tulee alakerrasta yhteensä noin 700 neliötä.

– Tilat saavat uutta pintaa ja joitakin ovia avarretaan. Myös lasikoppi on purettu aulasta. Työt ovat edenneet hyvin eli meidän osalta työt valmistuvat noin kahden viikon kuluttua, talonrakennusmestari Mika Suontausta arvioi.

Tekniseen remonttiin on varattu 125 000 euroa. Sen päälle tulevat muut kulut esimerkiksi kalusteista ja omatoimikirjaston turvajärjestelmistä.

Entinen aulatila ja ensimmäinen kerros on suljettuna kirjaston valmistumiseen asti. Avajaisten aika tarkentuu myöhemmin.

Remontin aikana kulku kunnan virastoihin käy Forssantien eli liikekiinteistön puoleisesta ovesta. Viraston on avoinna maanantaisin kello 10–17.30 ja tiistaista perjantaihin kello 9–14.30.

Alakerroksesta löytyy vain kunnan infopiste huoneesta 132. Muut kunnan palvelut on keskitetty kakkoskerrokseen. Siellä on käytössä myös valtuustosali ja kokoustilat 253–255.

Cafe Tammelaan kuljetaan sen oman sisäänkäynnin kautta.

– Viranhaltijat ovat mahtuneet hyvin kakkoskerroksen tiloihin, Suontausta lisää.

Esteetöntä kulkua ei sivuoven kautta ole, mutta se järjestetään tarvittaessa rakennusalueen läpi.

Antti Viherä remontoi kirjastolle tiloja Tammelan kunnantalolla.

Kirjaston väki valmistautuu jo muuttoon. Vaikka remonttia tehdään keveämmin, kirjastojohtaja Soili Ojasen mukaan Tammelaan on syntymässä toimiva kirjasto.

– Sinne tulee esimerkiksi kaksi monitoimitilaa, jotka soveltuvat pienryhmien kokoontumiseen ja samoin hiljainen tila. Niitä meillä ei ole ollut. Yllätyksiäkin on luvassa, hän toteaa.

Uuden kirjaston kalusteet on jo valittuna ja kilpailutettuna. Nyt työpöydällä on esimerkiksi omatoimikirjaston vaatimien laitteiden ja hallintaohjelmien kilpailutus.

Ojanen ei tässä vaiheessa ennusta, koska uuden kirjaston avajaisia päästään Tammelassa viettämään.

– Muutto uusiin tiloihin vie oman aikansa, ja silloin kirjastopalveluihin tulee Tammelassa katko. Sen pituudesta ei tässä vaiheessa vielä tiedä, hän lisää.

Uutta kirjastoa on kaivattu Tammelassa vuosikymmenten ajan. Vauhtia hanke sai, kun koolle kutsuttiin laaja kuntalaisten kumppanuuspöytä.

Kirjaston aktiivikäyttäjät, yhdistysten ja kunnan edustajat pohtivat yhdessä millainen Tammelan uuden kirjaston pitäisi olla. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic