Lounais-Häme Tammela

Tammela sai uuden nuorisovaltuuston – "Vaaleissa annettiin 101 ääntä, mikä on hyvä määrä"

Vuosi 2020 tulee olemaan Tammelan nuorisovaltuustolle merkityksellinen, sillä heillä on ensimmäistä kertaa puhe- ja läsnäolo-oikeus Tammelan kunnanvaltuuston kokouksissa.
Tammelaan on valittu uusi nuorisovaltuusto. Kuva: Tapio Tuomela
Tammelaan on valittu uusi nuorisovaltuusto. Kuva: Tapio Tuomela

Tammela on saanut uuden nuorisovaltuuston. Sen toimikausi on vuodet 2020–2021. Nuorisovaltuustoon valittiin vaaleilla neljä jäsentä. He ovat Roosa-Noora Aaltonen 24 äänellä, Artturi Pura 17 äänellä, Iida Enberg 14 äänellä ja Fanny Kaunisto 13 äänellä. Aaltonen, Enberg ja Kaunisto ovat uusia jäseniä, ja Pura on ollut mukana myös kaudella 2018–2019.

– Nuorisovaltuuston vaaleissa annettiin kaikkiaan 101 ääntä, mikä on hyvä määrä, Tammelan kunnan nuorisotyöntekijä Maria Valta toteaa.

Nuorisovaltuuston vanhoina jäseninä jatkavat Onni Lintukorpi, Saku Viherä, Neea Lähde, Samuli Ruohonen, Ronja Rauhaniemi, Jesse Niemelä, Tuukka Vainio ja Pasi Rikkola.

Jäsenet ovat tällä hetkellä kaikki alle 18-vuotiaita

Nuorisovaltuuston ensimmäinen järjestäytymiskokous on 16.1.2020.

– Nuorisovaltuuston jäsenet ovat tällä hetkellä kaikki alle 18-vuotiaita. Tammikuussa valitaan edustajat sivistys-, ympäristö- ja tekniseen lautakuntaan. Jokaiseen lautakuntaan valitaan kaksi edustajaa.

Valta kertoo, että vuosi 2020 tulee olemaan Tammelan nuorisovaltuustolle merkityksellinen, sillä heillä on ensimmäistä kertaa puhe- ja läsnäolo-oikeus Tammelan kunnanvaltuuston kokouksissa.

– Kunnanvaltuustoon valitaan nuorisovaltuustosta kaksi edustajaa. Heistä toinen on nuorisovaltuuston puheenjohtaja, joka valitaan tammikuussa.

Kaksivaiheiset vaalit

Nuorisovaltuuston vaaleissa oli kaikkiaan yhdeksän ehdokasta. Kaikki ehdokkaat olivat Tammelan Koulukeskuksen oppilaita.

Vaalit järjestettiin kaksivaiheisesti siten, että Koulukeskuksen 7.–9. luokkien oppilaat äänestivät koulupäivän aikana 3.12. Toinen vaihe järjestettiin Manttaalin nuorisotilalla 10.12., jolloin äänestää saivat vuosina 2000–2006 syntyneet tammelalaiset nuoret, jotka eivät ole Tammelan Koulukeskuksen oppilaita. FL

Lue nuorisovaltuustosta lisää: Nuorisovaltuusto esittää Manttaaliin keittiöremonttia, uusia kodinkoneita ja huonekaluja

Uusimmat

Näkoislehti

3.8.2020

Fingerpori

comic