Lounais-Häme

Tammela sai viimein kunnon skeittiparkin - katso video

-Pisteitä 5/5, huikkaa Julius Heino, ennen kuin hän hyppää temppupotkulautansa päälle ja laskee kaarelta alas kohti betonisen skeittiparkin toista päätä.

Julius on onnellinen, että hänellä on viimein oikea harrastuspaikka, eikä enää tarvitse scootata S-marketin lastauslaiturilla.

Tammelan skeittiparkki on juuri valmistunut.

Virallisesti parkkia ei ole vielä otettu käyttöön, mutta käytännössä sitä käytetään jo päivittäin.

Tänään skeittaajia ja scoottajia on parkissa lähes 20. Paikalla ovat myös skeittiparkin suunnitellut Tuomo Ritakallio ja Suomen Rullalautaliiton toiminnanjohtaja Anssi Paukkunen. He ovat tulleet kuvaamaan tuoretta skeittiparkkia ja sen harrastajia.

-Tämä on aika tyypillinen skeittiparkki Suomessa. Edes isoissa kaupungeissa ei välttämättä ole tämän isompia parkkeja, liiton toiminnanjohtaja sanoo.

Tammelan parkki on rakennettu street-tyyppiseksi, eli siitä puuttuvat vertikaalit kaaret. Parkki soveltuu myös aloittelijoille, joten sen odotetaan houkuttelevan uusia harrastajia lajin pariin.

Parkki palvelee myös jo jonkin aikaa harrastaneita. Siinä pystyy tekemään kaikki tärkeimmät temput ja kehittymään melko pitkälle.

Suurten kaarien ja poolin puuttumisen sekä pienen kokonsa vuoksi parkissa ei kuitenkaan voi kehittää taitojaan huipulle asti.

-Maailmalla saatetaan käyttää skeittiparkin rakentamiseen satakertainen määrä rahaa verrattuna Tammelan parkkiin. Totta kai budjetti vaikuttaa lopputulokseen, Ritakallio sanoo.

Hänen mukaansa skeittiparkki tuli maksamaan Tammelalle reilut 50 000 euroa. Sen lisäksi kunnan piti tasoittaa maa ja hankkia tarvittavat valaistukset, aidat ja maisemoinnit. Kokonaisuudessaan parkille tulee hintaa noin 100 000 euroa.

 

Elohopea alkaa laskea pakkasen puolelle, mutta skeittaajat eivät sitä huomaa. He tekevät laudoillaan erilaisia flippejä ja käännöksiä sekä tarkkailevat jatkuvasti toisiaan. Jos joku onnistuu vaikeassa tempussa, muut alkavat taputtaa.

Kaksi miestä on istunut maahan skeittiparkin viereen ja kaivanut termarit esille. Heillä on kahvitauko.

Näyttää siltä, kuin skeittaajat viettäisivät kesäpäivää. Ehkä huomio ei ole täysin väärä.

Tammelasta ja Forssasta on puuttunut skeittiparkki jo vuosien ajan. Nyt, kun sellaisen on viimein valmistunut, on pakko päästä laudan päälle, eikä vuodenajalla ole merkitystä. Toisinaan joku liukastuu laudallaan ja kaatuu jäiselle betonille. Skeittareiden mielestä kyse on kuitenkin vain pikkuhaavereista.

 

Tammelaan ehdittiin suunnitella skeittiparkkia jo pitkään. Aktiivisimmat skeittaajat ja scoottaajat keräsivät jopa adressin, jossa vaadittiin skeittiparkkia. Jokioinen oli pitkään seutumme ainoa kunta, jossa skeittareilla oli oma parkki.

Tammelan uusi skeittiparkki oli siis odotettu. Sille voi olla yhä enemmän kysyntää tulevaisuudessa, koska harrastajakunta on muuttumassa. Suomen Rullalautaliiton toiminnanjohtajan mukaan yhä useammin skeittilaudan päällä nähdään aikuisia ja naisia.

-Harrastajakunta on selvästi laajentunut ja sen mukana myös harrastajien lukumäärä kasvaa, toiminnanjohtaja sanoo.

 

Harrastajat toivovatkin, että Tammela kehittäisi entisestään skeittausmahdollisuuksia.

-Toinen samankokoinen parkki tähän viereen, niin sitten olisi hyvä kokonaisuus, haaveilee scoottaaja Niko Tähtinen.

-Niin, ja sitten vielä half pipe, lisää Vetja Korpisaari.

Pojat ovat todenneet nykyisenkin skeittiparkin toimivaksi ja viettävät siellä aikaansa aina koulun jälkeen.

-On tämä parempi kuin tasainen maa tai kaupan lastauslaituri, pojat tuumaavat. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic