Lounais-Häme

Tammela sanoi ei Pihlajalinnalle

Tammelan kunnanhallitus ehdotti valtuustolle, että yhteisyritys Pihlajalinna-ryhmittymän kanssa perustetaan, mutta valtuusto oli toista mieltä.

Ismo Ojansuu (sd.) teki demariryhmän vastaesityksen, jonka mukaan kunnanvaltuusto ei perustaisi yhteisyritystä Pihlajalinnan kanssa.

 

Ennen kuin valtuutetut pääsivät äänestämään asiasta, salissa käytiin paperinvaihtoa.

Kunnanjohtaja Kalle Larsson esitteli valtuutetuille Kanta-Hämeen keskussairaalan paperia, jossa sairaala pyytää aluehallintovirastoa (avi) selvittämään yhteisyrityksen valmistelun vaiheita ja sitä, onko kaikki tehty lakipykälien mukaan.

Harri Kaunisto (kesk.) kertasi yhteisyrityksen valmistelun vaiheita ja esitteli sote-asioiden valtakunnallisen asiantuntijan Tuomas Pöystin tarkennuksia lakipykälöihin.

Kaunisto myös vakuutti, että reuna-alueiden palveluita supistetaan ja palvelut keskitetään Hämeenlinnaan, jos yhteisyritykseen ei lähdetä.

Päivi Sotka (kok.) taas toi Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän (hyky) yhtymähallituksen kokouksen terveiset kokoukseen. Hän esitteli Larssonille yhtymähallituksen vastinepaperin aville.

 

Minna Nissilä (kesk.) kertoi omat epäilynsä yhteisyrityksen perustamisesta. Samoin teki Kristiina Liinaharja (vihr.).

-Pihlajalinnan lupaukset tulevasta vaikuttavat myyntimiehen lupauksilta, Liinaharja totesi.

Lopulta päästiin äänestämään ja yhteisyritysvalmistelu kaatui Tammelan osalta äänin 15–12.

Kaikki demarit olivat yhteisyritystä vastaan, keskustan ja kokoomuksen riveissä kannat vaihtelivat.

 

Tammelan valtuutetut äänestivät illan aikana toisestakin asiasta. Aiheena oli hallintosääntö ja valtuuston varapuheenjohtajien määrä.

Simo Pärssinen (kesk.) esitti, että tulevalla kaudella valtuustossa olisi vain kaksi varapuheenjohtajaa kolmen sijaan.

-Olen hämmästynyt Pärssisen ehdotuksesta. Se tarkoittaa, että tiedonkulku vähenee, Liinaharja summasi.

Liinaharjun pelko ei kuitenkaan vaikuttanut päätökseen. Valtuutetut päättivät nimittäin äänin 16–11, että varapuheenjohtajia tulee olemaan jatkossa vain kaksi.

 

Nykyisen valtuuston viimeisessä kokouksessa käytiin läpi myös viime vuoden tilinpäätös, tilintarkastuskertomus, arviointikertomus ja henkilöstöraportti.

Larsson muistutti, että viime vuoden talous saatiin nipin napin plusmerkkiseksi, joten hurraahuutoihin ei ole aihetta.

Kunnan laskeva väkilukukin aiheutti huolta.

-Lapsimäärän väheneminen vaatii sopeuttamista perusopetuksessa ryhmäkokojen järkevään muodostamiseen, tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Antti Alasentie (kok.) summasi. FL

 

Fingerpori

comic