Lounais-Häme

Tammela sanoo yhteiselle keskuskeittiölle "kiitos ei"

Tammelan kunnanhallitus ei lämmennyt kunnanjohtajan esitykselle aloittaa keskuskeittiön rakentamissuunnitelmat yhdessä Forssan kanssa.

Kunnanhallitus sen sijaan päätti, että kunnan keskuskeittiö peruskorjataan ja kunnan lakisääteiset ruokapalvelut hoidetaan kunnan omana toimintana.

 

Päätös tehtiin äänestyksen jälkeen. Minna Nissilä (kesk.) esitti, että ruokapalvelut hoidetaan omin voimin. Häntä kannattivat Päivi Sotka (kok.), Eero Pura (kesk.), Raija Suonpää (vas.), Olli-Pekka Jasu (kok.) ja Harri Kaunisto (kesk.).

 

Ainoastaan Ismo Ojansuu (sd.) oli kunnanjohtaja Kalle Larssonin esityksen kannalla. Larsson olisi halunnut jatkaa neuvotteluja Forssan kaupungin kanssa yhteisen keskuskeittiön rakentamiseksi.

 

Tammelan koulukeskuksen parinsadan neliön keittiötilat on todettu erittäin huonokuntoisiksi jo vuonna 2006. Keittiösaneerauksen hinta on keskimäärin 2500 euroa neliömetriä kohden. Saneerauskulut ovat siis noin 500000 euroa. Laitteiden uusiminen maksaa noin 200000 euroa.

Muiden koulujen palvelu- ja jakelukeittiöiden saneerauksia ei tarvitse tehdä, koska ruoka kuljetetaan kuumana kouluihin ja päiväkoteihin. Jos Norrintien koulukiinteistö tulee koulukäyttöön, sen keittiön lattia, tiskikone ja uunit on uusittavat. Hinta-arvio on noin 90000 euroa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic