Lounais-Häme Tammela

Tammela sinnittelee ilman veronkorotusta - sote-menot huimassa kasvussa

Tammelan kunnan talous on sukeltanut muutaman viime vuoden aikana, koska tulevaisuuden uhkiin ei varauduttu ajoissa. Veroprosentti pysyy paineista huolimatta ennallaan.

Tammelan kunta aikoo pärjätä nykyisillä kiinteistöveroprosenteilla ja tuloveroprosentilla ensi vuonna, vaikka talous käy tiukaksi.

Kunnanhallitus esittää, että kunnanvaltuusto vahvistaa tuloveroprosentiksi ensi vuonna 20,25. Tuloveroprosentti nousi 20,25:een viime vuonna.

Kunnanhallitus esittää asuinrakennusten kiinteistöveroprosentiksi edelleen 0,42, vapaa-ajan asunnoille 1,02 ja yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi 0,93. Rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistöveroksi esitetään 3,0 ja voimalaitoksille 2,85 prosenttia. Yleishyödyllisiksi todetuilta yhteisöiltä ei aiota periä veroa.

Tammelan kunnanhallitus katsoo, että Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän kustannusten nousu kasvaa liiaksi kunnan taloustilanteeseen nähden. Kuntayhtymän tulee Tammelan mukaan suunnitella palvelujen järjestäminen niin, että kaikille palveluille etsitään vaihtoehtoisia ja kustannuksiltaan edullisempia tuottamistapoja.

Hyvinvointikuntayhtymän alustavassa laskelmassa Tammelan kunnan maksuosuus kasvaisi 872 000 euroa ensi vuonna eli 4,5 prosenttia. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic