Lounais-Häme Tammela

Tammela suunnittelee uusia beach volley -kenttiä

Pyhäjärven rannalla sijaitsevan virkistysalueen hankkimista on jo valmisteltu. Myös Venesilta on mahdollinen kohde.
Beach volleyhin on lajina tutustuttu mm. Pikku-Tekkalan turnauksissa Linikkalanlammilla.

Tammelan tekninen lautakunta jatkoi kokouksessaan sivistyslautakunnan työtä beach volley -kenttien lisäämisestä ja kunnostamisen edistämisestä.

Selvitys kenttien sijoittamismahdollisuuksista ja Anttilan tilan virkistysalueen hankintaneuvotteluista merkittiin kokouksessa tiedoksi jatkoa varten. Päätöksenä todettiin, että maahankintaneuvotteluja alueesta pitää jatkaa.

Kesäkuun alussa tehdyssä kuntalaisaloitteessa esitettiin toisen beach volley -kentän tekemistä Tammelan liikuntakeskukselle yleisurheilukentän remontin yhteydessä.

Toisena ehdotuksena oli se, että kunta voisi kunnostaa ja ottaa käyttöön Saaren kansanpuiston kentän ja tehdä tarvittaessa alueelle toisen.

Kolmantena ehdotuksena aloitteessa otettiin esille Mansikkapuiston kentän palauttaminen yksikenttäiseksi. Jäljelle jäävälle kentälle asetettaisiin nykyistä tiukemmat käyttöajat, etenkin viikonloppuisin.

Neljäs ehdotus kehotti kuntaa ohjaamaan seurojen ja aktiiviharrastajien toiminnan liikuntakeskuksen tai Saaren kansanpuiston kentille.

Anttilan tilan ranta-alueen hankkimista Pyhäjärven rannan alueelta on jo valmisteltu. Tammelan tekninen johtaja Hannu Jalava neuvotteli heinäkuussa mahdollisesta ostosta maanomistajan kanssa. Asiaan sovittiin palata uudestaan kuluvan vuoden syksyllä.

– Ensin pitäisi hankkia maa-alue, että kentän siirtoa voidaan miettiä. Keskustelu kokouksessa koski lähinnä lisämaan hankintaa ja kulkuyhteyksiä, Jalava kommentoi.

Asiaa tarkastellessa tutkittiin myös mahdollisuutta asettaa kentät Venesillan leirintäalueelle. Todettiin, että alueen leikkipaikan järjestelyillä sinne voidaan sijoittaa toinenkin kenttä.

Venesillan alueen vieressä oleva parkkipaikka edellyttäisi parannusta toiminnan laajetessa, mutta alueen vuokralainen suhtautui myötämielisesti kentän lisäykseen. Teknisen toimen talousarviossa ei kuitenkaan tällä hetkellä ole investointimäärärahoja Venesiltaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti