Lounais-Häme Tammela

Tammela valitsi palkkahallinnon hoitajan – Kaivattiin mukaan seutuyhteistyöhön, mutta toisin kävi

Tammelaa kaivattiin seudulliseen yhteistyöhön, mutta kunta päätyi julkiseen kilpailutukseen.
Tammelan palkkahallinnosta vastaa jatkossa muun muassa Pieksämäen kaupungin omistama Kuntalaskenta oy. Kuva: Tapio Tuomela
Tammelan palkkahallinnosta vastaa jatkossa muun muassa Pieksämäen kaupungin omistama Kuntalaskenta oy. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelan palkkahallinnosta vastaa jatkossa Kuntalaskenta oy. Tammela kilpailutti palkkahallintopalvelunsa keväällä. Haussa oli laaja ja monipuolinen palkkahallinnon palvelu sekä sitä tukevat järjestelmät.

Kuntalaskenta oy:n omistavat Pieksämäen kaupunki ja Administer oy. Yhtiön asiakkaita ovat muun muassa Pieksämäen kaupunki ja sen konserniyhtiöt, Juvan, Rantasalmen ja Rautalammin kunnat sekä useat yhdistykset.

Loiku ei voinut osallistua kilpailutukseen

Tammelan palkkahallinnon kilpailutuksesta nousi Forssan seudulla pienimuotoinen suukopu, sillä Forssan seudun kunnat sekä Somero ja Loimaa sitoutuivat viime vuonna yhteisen palkkahallinnon selvitystyöhön. Neuvottelujen jälkeen Somero päätti Forssan tavoin hankkia palkkahallinnon palvelut Loimijoen kuntapalvelut oy:ltä.

Jokioinen puolestaan hoitaa Humppilan ja Ypäjän palkanlaskennan, mutta siirtyy samaan ohjelmistoympäristöön Forssan ja Someron kanssa synergian saavuttamiseksi.

Tammelassa päädyttiin keväällä kilpailuttamaan palvelut. Kuntien omistamana in house -yhtiönä Loimijoen kuntapalvelut ei voi osallistua julkiseen kilpailutukseen.

Luitko tämän: Palkkahallinto kariuttaa seudullista yhteistyötä heti alkuunsa – Forssan Kesäniemi pettyi Tammelan lipeämiseen seudun kuntien rintamasta (FL 6.7.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic