Lounais-Häme Tammela

Tammelalainen Minna Nissilä ehdolla Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajaksi

Jyrki Mäkynen on jatkamassa Suomen Yrittäjien puheenjohtajana. Varapuheenjohtajaksi tarjolla Nissilän lisäksi viisi muuta ehdokasta.
Minna Nissilä pyrkii Suomen Yrittäjien varapuheenjohtajaksi.

Suomen Yrittäjien liittokokous valitsee järjestölle uuden puheenjohtajiston Turussa ensi perjantaina. Puheenjohtajaksi on ehdolla Jyrki Mäkynen. Hän on johtanut Suomen Yrittäjiä neljä vuotta. Mäkysen vuonna 1992 perustama Oy HM Profiili Ab kehittää, suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää työympäristöjä. Toimipisteet ovat Seinäjoella, Vaasassa, Pietarsaaressa ja Jyväskylässä.

– Minulle yrittäjyys on työn lisäksi sekä arvo että aate. On ollut suuri kunnia palvella yrittäjien järjestöä monissa eri tehtävissä kaikilla sen tasoilla. Suhtaudun tähän työhön kuten omaan yrittäjyyteenkin: suurella intohimolla, Mäkynen sanoo.

Varapuheenjohtajaksi pyrkii kuusi yrittäjää eri puolilta Suomea ja eri toimialoilta.

Tammelalainen Minna Nissilä on Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja vuodesta 2013 ja Suomen Yrittäjien hallituksen työvaliokunnan jäsen vuodesta 2015. Nissilän yritys Leppälehdon Puutarha oy toimii Tammelassa.

Nissilä oli ehdolla varapuheenjohtajaksi myös kaksi vuotta sitten, muttei tullut valituksi.

– Ajattelin kokeilla toisenkin kerran. Työvaliokunnan jäsenenä olen toiminut melkein samoissa paikoissa. En pety, vaikken tulisi valituksi. Meillä on hyviä ehdokkaita, joilla kaikilla on sama agenda, mutta taustat ovat erilaiset, Nissilä kertoo.

Nissilä on kuudesta varapuheenjohtajaehdokkaasta ainoa, joka edustaa suurinta joukkoa jäsenistä, eli pieniä yrittäjiä. Muut viisi ehdokasta tulevat suurista yrityksistä.

– Suomen Yrittäjät on miellyttävä järjestö, jonka ulostulot perustuvat faktoihin. Tilanteeni paikallispolitiikassa ja sesonkiluontoinen työni antavat mahdollisuuden olla mukana järjestötoiminnassa, Nissilä sanoo.

Muut varapuheenjohtajaehdokkaat ovat Jaakko Männistö Varsinais-Suomesta, Carita Orlando Pääkaupunkiseudulta, Antti Rantalainen Taloushallintoliitosta, Nina Rasola Etelä-Savosta ja Petri Salminen Keski-Suomesta.

Startup-yrittäjä ja asiakaskokemuksen ammattilainen Jaakko Männistö asuu Turussa. Hän on Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja. Männistön yritys Feedbackly oy:n toimistot ovat Helsingissä, Turussa, Mexico Cityssä, Barcelonassa ja Melbournessa.

Antti Rantalainen on Suomen Taloushallintoliiton puheenjohtaja. Hän aloitti yrittäjätoiminnan kaksin yhdessä puolisonsa kanssa 1981 ammatinharjoittajina. Tilipalvelu Rantalainen oy on kasvanut yhdeksi toimialan suurimmaksi Suomessa.

Carita Orlando on Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja vuodesta 2016 ja Pääkaupunkiseudun Yrittäjien puheenjohtaja vuodesta 2015. Orlandon yritys Orlando Consulting oy toimii Vantaalla. Hän toimi yli kymmenen vuotta tilitoimistoyrittäjänä.

Nina Rasola on Etelä-Savon Yrittäjien puheenjohtaja vuodesta 2014 ja Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja vuodesta 2016. Hän edustaa kolmatta polvea ammattimaisessa liikennöinnissä Mikkelissä ja johtaa perheyritystä RL-Huolinta oy:tä, josta on kasvanut konserni.

Petri Salminen on Keski-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja vuodesta 2016 ja Suomen Yrittäjien hallituksen jäsen vuodesta 2017. Yritys Salminen & Tikka oy keskittyy myynnin ja johtamisen kehittämiseen. Sen kotipaikka on Jyväskylä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic