Lounais-Häme Tammela

Tammelalle huomiota tekniikkamaailmassa: Kännykän käyttöjärjestelmään julkaistiin Torronsuo-niminen päivitys

Torronsuo antoi nimensä nyt myös käyttöjärjestelmän päivitykselle. Kuva: Tapio Tuomela
Torronsuo antoi nimensä nyt myös käyttöjärjestelmän päivitykselle. Kuva: Tapio Tuomela

Suomalainen kännyköihin keskittyvä yhtiö Jolla on julkaissut Sailfish OS -käyttöjärjestelmästään uuden version, joka kantaa nimeä 3.2.0 Torronsuo.

“Torronsuon kansallispuisto sijaitsee Hämeen alueella Suomessa. Puisto on arvokas lintujensa sekä perhoslajistonsa vuoksi. Arviolta sata lajia pesii alueella”, päivityksestä englanniksi kertovassa Jollan omassa blogikirjoituksessa kuvaillaan.

Aiemmin Jolla on julkaissut myös muiden kansallispuistojen nimiä kantavia päivityksiä: Toukokuussa julkaistiin Hossa, heinäkuussa Seitseminen.

Päivityksen avulla Jolla kertoo muun muassa parantavansa puheluiden käyttökokemuksia, Kello-sovellusta, Android-sovellusten avaamista sekä yhteystietohakua.

Torronsuon myötä käyttöjärjestelmä on jatkossa saatavilla myös uusille Sonyn Xperia 10 -puhelimille.

Jollan perustivat vuonna 2011 Nokian entiset työntekijät. Yhtiö on kehittänyt myös omia matkapuhelimia, mutta nykyään se tarjoaa pääosin käyttöjärjestelmiä.

Päivitykseen reagoi myös Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson Twitterissä:

– Kyllä mä ymmärrän, että Torronsuo on monelle voimaannuttava ja inspiroiva paikka. Mut tää ylittää kyllä mun ymmärrryksen. Todella siistii! Larsson kirjoitti.

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

17.2.2020

Uusimmat