Lounais-Häme Tammela

Tammelalle jo toinen tunnustus lapsiystävällisyydestä – Myös sateenkaarinuorille on järjestetty omia nuorteniltoja

Unifec kiittää kunnan tehneen määrätietoista työtä lapsen oikeuksien hyväksi.
Kunnan nuorisotyöntekijä Maria Valta (kesk.) on järjestänyt sateenkaarinuorille tarkoitettuja iltoja Manttaalilla Tammelassa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kunnan nuorisotyöntekijä Maria Valta (kesk.) on järjestänyt sateenkaarinuorille tarkoitettuja iltoja Manttaalilla Tammelassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelan kunta sai elokuussa Suomen Unicefilta toisen Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen. Ensimmäinen tunnustus myönnettiin helmikuussa 2018.

Tammela on ollut vuodesta 2016 saakka mukana Lapsiystävällinen kunta -mallin toteuttamisessa, jossa lapsia kohdellaan tasa-arvoisina kunnan asukkaina ja heidät otetaan mukaan palveluiden suunnitteluun, arviointiin ja kehittämiseen.

Lapset mukana arjen suunnittelussa

Unicef kiittää Tammelaa sitoutuneesta ja määrätietoisesta työstä lapsen oikeuksien hyväksi.

Hyväksi esimerkiksi kehittämistyöstä Unicef nostaa sen, että lapsen oikeudet on Tammelassa otettu systemaattisesti osaksi kunnan työntekijöiden perehdytyksiä ja kehityskeskusteluja. Samalla Tammelassa on otettu askeleita kohti lapsivaikutusten arvioinnin laajamittaista käyttöönottoa kunnan päätösten valmistelussa.

Lasten ja nuorten elämässä kehittämistyö on näkynyt muun muassa siten, että varhaiskasvatuksessa lapset on otettu laajasti mukaan arjen suunnitteluun ja sateenkaarinuorille on järjestetty omia nuorteniltoja.

– Lapsen oikeuksien toteutuminen on koko kunnan asia. Sen tulee näkyä sekä lasten arjessa että aikuisten ajattelutavassa. Tammelan kehittämistyöstä välittyy hienosti koko kunnan yhteinen sitoutuminen rakenteellisten muutosten aikaansaamiseen, lapsiystävällisen hallinnon asiantuntija Sanna Koskinen Suomen Unicefilta toteaa tiedotteessa.

Työ ei ole valmis

Tunnustusta myöntäessään Unicef arvioi sekä kehittämisprosessia että saavutettuja tuloksia. Tunnustus ei tarkoita, että työ olisi valmis, vaan kunta sitoutuu jatkamaan lapsiystävällisyyden kehittämistä. Tunnustus on voimassa neljä vuotta.

– Haluamme jatkaa edelleen systemaattista, koko kuntaa sitouttavaa Lapsiystävällinen kunta -kehittämistyön suunnittelu-, toimeenpano- ja arviointityötä. On tärkeää, että jatkossakin kehittämistyön tavoitteet linjataan yhteisesti koko kuntaa koskien ja yhteistä lapsiystävällisyyden tahtotilaa rakentaen, kunnanjohtaja Kalle Larsson sanoo.

Lue myös: ”On helppo sanoa, että ’totta kai lapsen etu on tärkeä'” – Tammelassa lapsiystävällisyys on viety kuitenkin konkretiaan (FL 23.11.2019)

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic