Lounais-Häme

Tammelan ainoan pankkikonttorin sulkeminen sapettaa

-Erittäin huonolta konttorin lopettaminen tuntuu. Kyllä täällä yksi pankki täytyisi olla. Huonompaan päin mennään, sanoo Veikko Mäkilä Tammelasta.

Hän myöntää, ettei pankkipalveluita paljon tarvitse mutta kuitenkin.

-Vaikka pankki olisi vain muutamana päivänä auki, ei edes koko päivää tarvitsisi olla, jatkaa Aila Suomi.

Tammelalainen Kaino Rissanen arvioi, että hyvä olisi, jos konttori olisi auki aamupäivisin vaikka kahtena päivänä viikossa.

Leskeksi jäänyt Rissanen odottaa lapsiltaan apua siihen, miten hänen kannattaa järjestää pankkiasiansa. Nettiä hänellä ei ole eikä älykännykkää.

Hän harmittelee, kuinka palvelut ovat Tammelan keskustasta kaikkiaan vähentymässä.

 

Lounaismaan Osuuspankki esitteli eilen liikkuvan konttorinsa ideaa sekä mobiili- ja verkkopankkipalveluja Tammelan kunnantalolla.

Pop up -pankki tarjoaa kaikki tavalliset konttoripalvelut säästö- ja laina-asioinnista vakuutusten tarkasteluun asti muttei käteisasiointia.

Käteistä rahaa saa Tammelasta S-marketin puolelta Otto-automaatista ja K-marketista ostosten yhteydessä 200 euroon asti.

Lounaismaan Osuuspankin myyntijohtaja Heikki Malmi sanoo, että asiakkaat voivat Forssassa asioidessaan käydä myös Forssan täyden palvelun konttorissa.

Maksut voi laittaa postin kautta maksupalvelukuorissa pankin hoidettavaksi.

 

OP:n Pop up -pankki päivystää Tammelan K-marketin aulassa seuraavan kerran 13. marraskuuta klo 10–13. Kysynnän perusteella pankki päättää jatkosta.

Palvelumyyjä Henna Pehkonen Forssan konttorista arvioi Tammelan konttorin tuurailujensa perusteella, että palautetta konttorin sulkemista on tullut vähemmän kuin hän arvioi. Moni on ymmärtänyt ratkaisun selvittämisen jälkeen.

 

Osuuspankin Tammelan konttorin viimeinen aukiolopäivä on ensi tiistai 31. lokakuuta. Konttori on tarjonnut viime ajat ainoastaan kassapalveluja arkisin klo 10–13.

Pankki sulkee Tammelan lisäksi viisi muuta pientä konttoriaan: Somerniemen, Kiikalan Rekijoen, Kiskon, Kuusjoen ja Suomusjärven konttorin.

Näiden konttorien toiminta loppuu marraskuun alussa.

Konttorien lakkauttamisen syynä on asiakaskontaktien vahva siirtyminen digitaalisiin kanaviin, käteisasioinnin vähäisyys sekä pankin kustannussäästöistä.

Lounaismaan Osuuspankki jatkaa toimintaansa Forssan, Salon, Someron ja Perniön konttoreissa ja niissä myös käteisasiakkaiden palvelua. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic