Lounais-Häme Tammela

Tammelan Hakkapeliitta-tapahtuma peruuntuu – Myös Rauhaniemen kesäteatterin näytökset perutaan

Nuorisoseura Aura joutuu perumaan myös Rauhaniemen kesäteatterin esitykset.
Hakkapeliittapahtumaa on järjestetty Tammelassa yhtäjaksoisesti jo 41 vuotta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Hakkapeliittapahtumaa on järjestetty Tammelassa yhtäjaksoisesti jo 41 vuotta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelan Hakkapeliitta-tapahtuman ystäville tuleva kesä tuo pettymyksen. Kesän 2020 tapahtuma joudutaan nimittäin perumaan vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Tapahtumaa järjestävän Nuorisoseura Auran johtokunta ilmoitti tapahtuman peruuntumisesta torstai-iltana. Johtokunnan mukaan vallitseva epidemiatilanne on tällä hetkellä liian epävarma. Epidemian suunta ja sen aiheuttamat mahdolliset rajoitukset ovat myös huonosti ennakoitavissa. Johtokunta huomauttaa, että noin 10 000 kävijän tapahtuman järjestäminen vaatii paljon aikaa ja siksi järjestäjät päätyivät pitämään välivuoden.

– Päätös oli meille vaikea, koska Hakkapeliitta- tapahtumalla on pitkä perinne ja se on järjestetty yhtäjaksoisesti jo 41 kertaa. Kuten moni muukin kaltaisemme järjestötoimija ja tapahtumanjärjestäjä, meidänkin pitää ensisijaisesti miettiä talkoolaisten, myyjien ja muiden toimijoiden sekä asiakkaiden terveyttä ja siksi pidämme nyt tässä erikoisessa tilanteessa välivuoden näiden tapahtumien osalta, Nuorisoseura Auran johtokunta kertoo tiedotteessa.

Hakkapeliittojen tapahtumavastaava Jenni Rauhaniemi kertoo, että toistaiseksi voimassa olevat rajoitukset tuottavat tapahtumanjärjestäjille monenlaisia hankaluuksia. Rauhaniemen mukaan tapahtuma on tarkoitus järjestää välivuoden jälkeen 7.–8. elokuuta 2021. Tapahtuman teema pysyy samana kuin sen piti olla tänä vuonna.

– Teema on tuolloin sama eli Perhe. Omasta mielestäni en pidä järkevänä ja vastuullisena ratkaisuna järjestää isoa massatapahtumaa heti 1.8.2020, jos tai kun rajoitukset poistuvat, Rauhaniemi kommentoi.

Auran johtokunta päätti samalla peruuttaa myös Rauhaniemen kesäteatterin tulevan kesän esitykset. Kesäteatterin toiminnasta vastaavan Laura Orttenvuoren mukaan tulevalle kesälle suunniteltu Heikki Luoman maalaiskomedian Kahen Akan Loukussa näytäntökausi siirtyy vuodella eteenpäin kesään 2021.

– Vuodesta 1966 jatkunut teatteriperinne Rauhaniemennokassa pitää välivuoden, joka hyödynnetään kesäteatterin kunnostustöihin, Orttenvuori kertoo.

Uusimmat

Näkoislehti

6.8.2020

Fingerpori

comic