Lounais-Häme Tammela

Tammelan iltatorilla nautitaan perinteikkäästä toritunnelmasta syyskuun puoliväliin asti

Tammelan iltatori houkuttelee perinteiseen kesätunnelmaan joka perjantai.
Tammelan iltatorin tuotevalikoima kattaa niin leivonnaiset kuin uudet perunatkin. Kuva: Pekka Rautiainen
Tammelan iltatorin tuotevalikoima kattaa niin leivonnaiset kuin uudet perunatkin. Kuva: Pekka Rautiainen

Tammelan kunnantalon pihapiiri täyttyy joka perjantai perinteikkäästä kesätunnelmasta, kun iltatori aukeaa kello 17. Kahden tunnin ajan pieneltä kesätorilta on hankittavissa perunoita, marjoja ja leivonnaisia. Iltatorin torivalvojan Erkki Salaman mukaan Tammelan iltatori on hyvä ostospaikka esimerkiksi kesäasukkaille.

– Vaikka myyjiä ei ole kovin paljon, torin valikoima kattaa hyvin esimerkiksi mökkiläisten tarpeet. Elintarvikemyyjien lisäksi iltatorilla on myös muutama kirppismyyjä, hän perustelee.

 

Tänä kesänä torikansaa on lähtenyt liikkeelle kohtuullisen hyvin. Joka toriperjantai kävijöitä on ollut noin 100. Aivan viime kesän kävijämääriin ei kuitenkaan ole tänä kesänä ylletty. Lapsiperheitä silmällä pitäen torilla järjestetään jokaisena toripäivänä poniratsastusta.

– Viime kesänä torilla oli enemmän ohjelmaa kuin nyt. Silloin kävijöitäkin oli tuplasti enemmän. Torin kävijäkunta koostuu pitkälti keskustassa asuvista tammelalaisista ja kesäasukkaista, Salama sanoo.

 

Viime vuosi oli Tammelan iltatorin tulevaisuuden kannalta ratkaisevaa aikaa. Keväällä 2018 kunta pohti torin tulevaisuutta, sillä sen suosio oli vuosien aikana hiipunut. Salama ja Tero Nieminen päättivät, että perinteinen tori on säilytettävä. He lupautuivat järjestämään torin talkootyönä.

– Tammelan kokoisesta maaseutukunnasta on löydyttävä kesätori, sillä se palvelee niin kuntalaisia kuin kesäasukkaita. Se luo omaa tunnelmaansa koko keskustan alueelle, torivalvoja tähdentää.

 

Torikausi alkoi tänä vuonna toukokuun puolessa välissä ja päättyy 13. syyskuuta. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic