Lounais-Häme

Tammelan ja Ypäjän Siwat suljetaan

Tammelan ja Ypäjän Siwojen ovet sulkeutuvat lähiaikoina. Kesken Etelä-Suomen aluejohtaja Antti Palomäki kertoo päätöksen syntyneen yt-neuvottelujen tuloksena.

Kahden Siwan lakkauttaminen merkitsee seitsemän henkilön irtisanomista. Ypäjän Siwassa on työskennellyt neljä henkilöä, Tammelassa kolme. Palomäen mukaan heille haetaan Keskon käytännön mukaan myöhemmässä vaiheessa työmahdollisuuksia muista Keskon toimipisteistä.

Molemmissa lakkautettavissa Siwoissa on myös postipalvelut. Palomäen mukaan Postin kanssa neuvotellaan parhaillaan ja tästä syystä vasta lähiviikkoina ratkeaa, koska Siwojen ovet sulkeutuvat lopullisesti.

Palomäen mukaan lakkauttamisten taustalla on liian heikko myynti.

-Isommat ostokset haetaan muualta, Palomäki sanoo viitaten lähinnä Forssaan ja Loimaaseen.

Siwojen muuttaminen K-marketeiksi on laskenut hintatasoa jopa 20-25 prosenttia ja se on näkynyt kaupankäynnin volyymissa. Tammelan ja Ypäjän kohdalla kannattavuuspohja ei olisi riittänyt K-marketeillekaan.

-Tammelassa yhtenä syynä oli toisen K-kaupan läheisyys. Ypäjällä puolestaan vaikutti kiinteistön heikko kunto, sen remontoiminen olisi tullut liian kalliiksi, Palomäki kertoo.

Muista Siwoista ja Valintataloista Forssan Turuntien Siwa muuttuu K-marketiksi viikolla 5. Muiden kauppojen tulevaisuudesta tiedotetaan myöhemmin, mutta yt-neuvotteluja niissä ei ole käynnissä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti