Lounais-Häme Tammela, Laitila

Tammelan Kalle Larsson mukana Laitilan kaupunginjohtajahaussa – Pyydettiin mukaan hakuajan päättymisen jälkeen

Larssonista yllätyskandidaatti haastamaan tehtävää hakeneita.
Kalle Larsson on johtanut Tammelaa reilun viiden vuoden ajan. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kalle Larsson on johtanut Tammelaa reilun viiden vuoden ajan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson on ehdolla Laitilan kaupunginjohtajaksi. Laitilan kaupunginhallitus päätti tiistaina lähettää soveltuvuusarviointiin neljä kandidaattia. Tätä ennen kaupunginhallitus oli kahden päivän aikana haastatellut kaupunginjohtajaehdokkaat.

Larssonin kertoo olleensa tyytyväinen Tammelaa johtaessaan, eikä hän ole aktiivisesti hakenut mihinkään muualle.

– Jokunen vuosi sitten minulla oli paljonkin pyrkimyksiä, mutta hakuprosessit ovat aika kuluttavia. Sen jälkeen kun sain Tammelasta vakituisen viran, en ole pahemmin sivulle vilkuillut, töitä on ollut täällä ihan riittävästi.

Larssonin mukaan hän antoi suostumuksensa Laitilan kaupunginjohtajahakuun useiden tiedustelujen jälkeen.

– Seuraan asian etenemistä nyt askel kerrallaan.

Kalle Larsson valittiin jatkamaan Tammelan kunnanjohtajana viime keväänä. Larsson aloitti Tammelan kunnanjohtajana marraskuussa 2014. Työsuhde oli määräaikainen viiden vuoden ajan, eli lokakuuhun 2019.

Kaksi yllätyskandidaattia

Larssonin lisäksi arvioidaan valtiotieteiden maisteri Juuso Alatalo Mynämäestä, oikeustieteen maisteri Lauri Kattelus Turusta sekä varatuomari, oikeustieteen maisteri Nina-Mari Turpela Porista.

Turun Sanomat kirjoittaa (TS 12.5.2020) Larssonin ja Turpelan olevan kaupunginjohtajahaussa yllätyskandidaatteja, sillä heidät pyydettiin kisaan mukaan varsinaisen hakuajan jälkeen.

Viranhaku etenee niin, että soveltuvuusarvioinnit suoritetaan ensi viikon alkuun mennessä. Kaupunginhallitukselle niistä raportoidaan joko keskiviikkona 20. tai perjantaina 22. toukokuuta. Kaupunginhallitus voisi näin ollen tehdä ehdotuksen valittavasta henkilöstä 25. toukokuuta ja valtuusto suorittaa kaupunginjohtajan valinnan 1. kesäkuuta.

Laitilan nykyinen kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen lopettaa tehtävässään 9. kesäkuuta. Hän siirtyy Rauman johtoon. Tehtävään on nimitetty viransijaiset 31. elokuuta asti. FL

 

Muokattu 13.5.2020 klo 12:21

Lisätty Kalle Larssonin kommentit.

Muokattu 13.5.2020 klo 14:39

Lisätty tieto viranhaun etenemisen aikataulusta.

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic