Lounais-Häme Tammela

Tammelan Kirppiskierroksella ennätysmäärä kohteita – Ensi viikonloppuna voi kokea myös kulttuurielämyksiä

Lauantaina kirppis- ja tutustumiskohteita on yhteensä 45 ja sunnuntaina 26.
Letkun kesäasukkaat Marika ja Jari Vannas osallistuivat viime vuonna Tammelan kirppistapahtumaan,. Mukana olivat myös perheen koirat Magee sekä taustalla näkyvä dalmatialainen Safi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Letkun kesäasukkaat Marika ja Jari Vannas osallistuivat viime vuonna Tammelan kirppistapahtumaan,. Mukana olivat myös perheen koirat Magee sekä taustalla näkyvä dalmatialainen Safi. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Tammelan Kirppiskierros kulkee Tammelan kylillä ensi viikonloppuna jo kahdeksannen kerran. Kirppiskierros on kaksipäiväinen tapahtuma, joka järjestetään 21. ja 22.8 kello 10–16. Lauantaina kirppiskohteita kierretään Etelä-Tammelassa ja sunnuntaina Pohjois-Tammelassa.

– Lauantaina kirppis- ja tutustumiskohteita on yhteensä 45 ja sunnuntaina 26. Lauantaina kohteita on ennätysmäärä. Tulijoita olisi ollut vieläkin enemmän, mutta jouduimme tarjoamaan ei-oota, sillä 45 on maksimimäärä. Jos kohteita on liian paljon, ihmiset eivät ehdi kiertää kaikissa, Tammelan kunnan vapaa-aikasihteeri Päivi Paija sanoo.

Paija kertoo, että tapahtuma on laajentunut vuosi vuodelta. Kirppiksellä on myynnissä monenlaista tavaraa, kuten vaatetta ja huonekaluja ja myös keräilijät voivat tehdä löytöjä.

– Pienet ja yksittäiset pihat ovat suosittuja. Tapahtumassa on ollut vuosittain oman seudun asukkaiden ja mökkiläisten lisäksi kävijöitä pääkaupunkiseudulta ja Hämeenlinnan ja Tampereen seuduilta, Paija kertoo.

Yleisiä kirppismyyntikohteita löytyy myös

Lauantain ja sunnuntain yleisille kirppismyyntikohteille voi vielä ilmoittautua myyjiksi. Kohteet ovat lauantaina Tammelan kunnantalo, Riihivalkaman koulun piha, Torron entisen työväentalon piha-alue, Letkun puoti, Knuutilan navetta, Liesjärven kylätalon kenttä, Härkäpostin ja Patiinaputiikin piha, Saaren Kansanpuiston parkkipaikka sekä Lamalan Hakakujan puistokirppis.

Sunnuntaina isommat kirppismyyntialueet ovat Kaukjärven Teboilin piha, Susikkaan kylätalo / Kangasniemen piha, Teuron Matssonin pelto, Lamala, Hakapuiston puistokirppis ja Tammelan kunnantalon piha.

Kulttuurikohteita, pop up -ravintoloita ja kahviloita

Kirppiskohteiden lisäksi kävijät pääsevät tutustumaan myös kulttuurikohteisiin. Kulttuurielämyksiä voi kokea muun muassa opastetulla Portaan kulttuurikävelyllä lauantaina kello 11 ja 13. Lähtö kierrokselle tapahtuu Härkäpostin edestä. Tutustua voi myös Saaren kartanon Kivilammin torpan historiaan Hämeen Härkätien varressa kello 10–16.

– Pop up -ravintoloita ja kahviloita on myös reittien varrella molempina päivinä. Lauantaina pääsee lounaalle Letkun puodin piharavintolaan, Harjun Kuusipeurojen pop-up -ravintolaan, Portaan Nahkurinverstaalle, Saaren kioskille, Lounais-Hämeen Pirtille tai Venesillalle. Sunnuntaina lounaspaikat ovat Teboil-Tammela, Susikkaan kylätalo ja Teuron kylätalo.

Lauantaina kirppispisteiden lisäksi Portaan kylällä voi tutustua Eero Leppäsen ateljeehen ja käydä nahkatehdasmuseossa. Lauantain ja sunnuntain kierroksen voi päättää vierailuun Kaukolanharjun näkötornilla ja Tannisen museossa Saaren Kansanpuistossa kello 12–18. Sunnuntaina pääsee Manttaalilla tutustumaan sotaveteraanimuseoon kello 11.30–14.

Tapahtuma toteutetaan koronaturvallisesti. Kohteiden karttoja voi noutaa Tammelan kunnantalon neuvonnasta ja kirjastosta, jotka ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–17. Karttoja saa myös reitin varrella olevista pisteistä, ja kartan voi tulostaa Tammelan kunnan nettisivuista Ajankohtaista-kohdan alta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic